Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De valde att inte fortsätta satsa på mig"

/

Framtiden var länge oviss för Micke Nilsson. SAIK, klubben han representerat under nio säsonger, var osäkra på om de ville fortsätta satsa på honom.
Nu bekräftas det att Nilsson fortsätter sin karriär i Vetlanda.

Annons

I början av juli skrev Bandypuls att Micke Nilsson ännu inte fått något klart besked från Sandvikens AIK huruvida han hade en fortsättning i klubben eller inte. På fredagen kom beskedet – Mikael Nilsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Vetlanda.

Micke Nilsson bekräftar att det var SAIK som valde att inte satsa på honom inför kommande säsong.

– Jag har varit i kontakt med dem nu och de valde att inte satsa på mig, och så har jag varit i kontakt med Vetlanda under våren och var där nu och fick en bra känsla, så det är en jättebra lösning, säger Nilsson, och fortsätter:

– Det ska bli väldigt spännande och roligt att spela med Vetlanda. Det är ett ungt, lovande lag, och jag har fått en jättebra känsla och blivit väl omhändertagen när jag varit där nere så det ska bli väldigt roligt, säger Nilsson om sin nya klubb.

Mikael Nilsson har representerat SAIK i hela nio säsonger, men säger trots klubbens val, att relationen mellan dem är bra.

– Det är "no hard feelings" mellan oss. Det är elitidrott vi sysslar med så det är inget konstigt, menar Nilsson.

Den allvarliga skadan som Nilsson ådrog sig i februari förra året, ska enligt honom själv inte vara något problem idag.

– Jag hoppas absolut på att kunna spela för fullt när säsongen drar i gång. Vi får se hur jag reagerar men jag har haft tid på mig nu och tror det ska gå bra.

På nio säsonger i en och samma klubb hinner man uppleva mycket. Micke Nilsson säger sig ha många fina minnen av sin tid i Sandvikens AIK.

– Det är mycket positiva minnen, mycket roligt som hänt, bra lagkamrater och så. Men nu blir det flytt till Vetlanda vilket ska bli väldigt spännande och inspirerande. Jag fick en bra känsla både av klubben och staden när jag var där så det blir flytt dit nu. Men vi ska ha kvar huset i Gävle också.

– Vi hoppas att VBK kommer bli den rätta miljön för en lyckad comeback för ”Micke”, och att vi åter får se honom i gammalt gott slag, säger VBK:s tränare Jonas Claesson om värvningen till klubbens hemsida.

Mer läsning

Annons