Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund tillbaka i ramstarkt SAIK: "Vi är på väg mot något riktigt bra"

/

Edlund var tillbaka – och gjorde första målet när SAIK vann även den andra kvartsfinalen mot Hammarby efter 7–3 på Zinkensdamm.
Vilken Edlund? Hannes förstås.
– Fantastiskt kul, det är en grymt lovande spelare, säger SAIK:s lagkapten – Christoffer Edlund.

Annons

STISSE ÅBERG: "Så här bra har jag inte sett SAIK på hela säsongen – vilken totalbandy"

Christoffer Edlund var tillbaka efter sin hjärnskakning, men det var namnen Hannes Edlund, 19 år, som öppnade målskyttet mot Hammarby.

Han hade knappt hunnit in på isen i den 14:e minuten förrän han frispelades av Dennis Henriksen. Och ensam med Patrik Hedberg lyfte Hannes Edlund iskallt upp bollen i nättaket.

– Det var bara att bestämma sig, och sätta bollen där. Det är dumt att tänka för mycket, då missar man bara, säger han om avslutet.

Vi kanske ska ta det med en gång – Hannes och Christoffer är inte släkt. Sandvikenkillen Hannes Edlund gör sitt första SM-slutspel i A-laget, och har nu gjort mål i båda sina matcher. Dessutom har han hunnit ikapp pappa Magnus, ungdomstränare i SAIK, som svävar lite på svaret när han får frågan hur många mål han själv gjorde som SAIK-spelare.

– Två, tre kanske, han kommer göra fler än vad jag gjorde. Och det kul att han får känna på och spela på den här nivån, säger Magnus som givetvis gratulerade sonen i omklädningsrummet efter matchen.

Christoffer Edlund växte successivt in i matchen och avslutade målskyttet med två lika kyliga mål i friläge, och fastställde slutresultatet till 7–3.

Han var full av beundran för sin unge anfallskollega.

– Det är en spelare som kommer bli riktigt duktig och värdefull för SAIK i framtiden. Det är otroligt kul att se honom komma in och ta för sig, och även bidra när vi saknar lite folk.

Och målet kunde du inte gjort bättre själv?

– Nej, men jag har sett honom göra sådär på träning också så jag var inte orolig.

Varken Hannes eller Christoffer Edlund var dock SAIK:s främsta segervapen. Framför allt var SAIK SAIK igen, ett lag att känna igen.

Ett lag som inte bjöd på något, var effektivt när chanserna dök upp och knappt slarvade en enda gång med bollen – vilket verkligen inte varit någon självklarhet den här säsongen.

MISSA INTE: Höjdpunkter: Målen från kvartsfinal 2 mellan Hammarby och Sandviken

– Vi är på väg på något riktigt bra, definitivt. Fokuset är mycket högre just nu och när vi är det så är vi svåra att slå. Det är dumt att bjuda på något på Zinkensdamm, säger Christoffer Edlund.

Har ni gått och väntat på slutspel hela säsongen?

– Huvudmålet är alltid att växla upp när det vankas slutspel. Nånting har hänt med varje individ och oftast krävs det inte jättemycket utan mer att varje spelare höjer sig några procent och då blir det mycket tillsammans. Det är nog det som har hänt, och förhoppningsvis växer vi ännu mer av det här.

Er bästa match för säsongen?

– Ser man till hur viktig matchen var, och var den spelades, så tycker jag nog det ja.

Match tre spelas i Sandviken torsdag kväll.

Mer läsning

Annons