Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Pettersson om SAIK:s favoritskap: "Det bryr vi oss inte om"

Två säsonger utan SM-guld. Men nästa år är det Sandvikens tur igen enligt spelbolagen. Anledningen kan vara ryska stjärnvärvningen Alan Dzhusoev. – Han vill vinna och kliver fram när det gäller, säger anfallaren Erik Pettersson.

Annons

Spelbolagen har sagt sitt inför kommande säsong. Sandviken har lägst odds hos både Nordicbet och Unibet och anses därmed vara favoriter till SM-guldet.

Enligt SAIK:s anfallsstjärna Erik Pettersson är det helt i sin ordning.

– Det låter inte fel på något sätt. Det känns som att vi har ett otroligt vasst lag i år igen och vi kommer vara med där i toppen. Vi har som målsättning och ambition att alltid vara med och slåss om guldet, så jag tycker inte att det är konstigt, säger han.

Sandvikens fruktade anfallsduo Erik Pettersson och Christoffer Edlund.

Under våren har SAIK värvat hem landslagsmålvakten Joel Othén från Neftyanik och ryske landslagsstjärnan Alan Dzhusoev. Erik Pettersson tror att det framför allt är värvningen från ryska mästarna Jenisej som gör SAIK till guldfavorit.

– Många tror att Dzhusoev kommer att förstärka mycket och det kommer han så klart att göra. Men det finns ett par-tre lag som värvat bra och som kommer vara bättre än förra året. Det blir en oviss elitserie och det är roligt tycker jag. Om vi är favoriter eller om något annat lag är det, det bryr vi oss inte om. Men det är roligt om många tror att vi ska ta det.

Hur ser du själv på värvningen av Alan Dzhusoev?

– En bra kille som verkar vilja lära sig språk och Sverige på ett bra sätt. Det är roligt att han inte bara vill åka hit för att spela bandy utan också lära sig hur Sverige funkar. Sedan är det en otroligt duktig bandyspelare. Stor, stark, bra passningsklubba, genombrottsstark och som verkar ha ett bra psyke. Han vill vinna och kliver fram när det gäller. En mycket bra värvning, säger Erik Pettersson.

Apropå ryssar. Vad tänker du om Vänersborgs satsning?

– Det är häftigt så klart, att ryssarna kommer hit och att svenskarna inte åker dit. Roligt också att ryssarna vågar komma hit. Jag vet inte vad de har för löner i Vänersborg, men det lär inte vara lika bra som i Ryssland. Därför är det roligt att de tänker på det sportsliga och vill bli bättre bandyspelare. Det kanske är den perioden nu att det är i Sverige som den bästa bandyn spelas, och det är bara att gratulera Vänersborg att de förankrat värvningarna.

LÄS ÄVEN: LISTA: Här är vårens tio bästa värvningar i elitserien

Spelarna i Sandviken har just nu semester från den gemensamma träningen. Erik Pettersson kör fyra till fem individuella pass i veckan.

– Styrka, balansövningar, en del löpning och så cyklar jag lite också, mest för att hålla i gång och inte tappa något under semesterperioden. Man underhåller kroppen så att man kan ta emot all träning som kommer i augusti, säger han.

Mer läsning

Annons