Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem målvakter om svåra läget i elitserien: "Kan bli en chock om det blir något"

Överflödet av duktiga målvakter i elitserien är en av silly seasons stora snackisar den här våren. Vart ska alla ta vägen? Bandypuls ringde fem burväktare som ännu inte har klart om framtiden. En av dem hintar om en chockövergång, en annan om att han kan lämna trots kontrakt.

Annons

LÄS ÄVEN: Läget allt mer osäkert för orolig Anders Svensson

MARTIN FALK, SANDVIKEN

Har kontrakt, men funderar över framtiden och är fri att lämna sedan SAIK värvade världsmålvakten Joel Othén från Neftyanik.

– SAIK är ett alternativ, men jag har två alternativ till att välja på, säger Martin Falk, som har träffat moderklubben IFK Vänersborg under våren.

– Det är alltid intressant, men allt hänger på hur det blir med det tredje alternativet. Det kommer nog att komma som en chock om det blir något av det. Jag hoppas det kan bli klart här i veckan. Det hänger på om de kan fixa jobb, gör dom det är det väldigt intressant. Annars får jag fundera på om jag vill ta ett år bakom Joel och få den utbildningen eller om jag flyttar hem. Men SAIK är ett av Sveriges bästa lag och det är lite som Johan Esplund sa (på Twitter), att träna med de bästa ger väldigt mycket.

Martin Falk.

ABBE BODIN, KONTRAKTSLÖS (TIDIGARE I SANDVIKEN)

Erbjuds inte nytt kontrakt av Sandviken sedan värvningen av Joel Othén.

– Jag har två klubbar som är intresserade, en är inte i högstaserien. Där har jag fått ett kontraktserbjudande som jag tycker är intressant, men jag kommer göra allt för att få vara kvar i högstaserien. Ett elitserielag har visat intresse, men vi har inte kommit så långt att vi börjat prata om kontrakt. Men de är intresserade och jag är intresserad, säger Abbe Bodin, som inte är orolig över att hitta ny klubb.

– Orolig ska jag inte säga, jag tror att det kommer lösa sig. Det handlar bara om vilken nivå. Jag kommer ju inte spela i SAIK som går till final nio gånger av tio, men jag tror att jag ska spela bandy och förhoppningsvis göra det i högstaserien.

Abbe Bodin under SM-finalen på Tele2 Arena förra året. VSK vann med 6-4.

GUSTAV HOLMGREN, KONTRAKTSLÖS (TIDIGARE I SIRIUS)

Henrik Kjellsson skrev nytt tvåårskontrakt i slutet av mars. Gustav Holmgren erbjöds kontrakt av Sirius vid nyår, men har enligt klubben inte valt att förlänga. Ryktas sluta.

– Jag vet faktiskt inte så mycket. Ska fatta ett beslut när jag kommer hem, men kommer inte spela i Sirius i alla fall. Ska jag spela någonstans måste jag få speltid för att jag ska vilja spela en säsong till, skriver han i ett sms från Bali.

Gustav Holmgren bekräftar intresse från minst en klubb.

– Det finns, men det är inget jag vill gå in på.

Gustav Holmgren.

HENRIK REHNVALL, KONTRAKTSLÖS (TIDIGARE I BROBERG)

Utmanade veteranen Dennis Wasberg under stora delar av säsongen och stod flera matcher. När Broberg värvade hem Max Bergström från Borlänge skulle en målvakt bort. Det blev Henrik Rehnvall.

– Jag har ingenting roligt att berätta, vet inte riktigt vad som händer. Jag skulle helt klart kunna tänka mig att fortsätta, men det ska finnas någonstans att spela också. Vi får se vad som händer de närmaste veckorna, men jag hoppas verkligen att det kommer någon lösning, säger 30-åringen, som inte har något erbjudande att ta ställning till i dagsläget.

– Det är ingen som har ringt än, säger han.

Henrik Rehnvall under World cup i Sandviken i höstas.

KIMMO KYLLÖNEN, KUNGÄLV

Finländaren med de fina utkasten har kontrakt, men framtiden i IFK Kungälv är osäker efter att klubben nekats elitlicens.

– Som det är just nu blir jag kvar om Kungälv får elitlicens. Om det inte blir så, då måste jag kolla andra alternativ också, säger Kimmo Kyllönen, som inte uppvaktats av någon elitserieklubb ännu.

– Nej, faktiskt inte. Det finns ett allsvenskt lag som visat intresse, men inget från elitserien. Det är ett ganska tufft läge för oss målvakter just nu.

Kimmo Kyllönen har varit i Finland sedan tre veckor tillbaka. Där blir 32-åringen, som jobbar som brevbärare, kvar fram till juli. Men familjen har inga planer att flytta hem permanent.

– Vi är inte sugna på att flytta hem till Finland utan vi vill vara kvar i Sverige. Vi trivs jättebra här och bandyn är så mycket större i Sverige.

Kimmo Kyllönen en dimmig kväll på Sävstaås i november. Bollnäs slog Kungälv med 6-3.

Mer läsning

Annons