Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fördröjd förlossning – då straffade Forslund Dynamo

/

Första sonen var på väg, men ångrade sig. Då lämnade Linus Forslund förlossningen och åkte till Göransson Arena i stället.
Där blev han högst oväntad straffhjälte när SAIK vann mot Dynamo Moskva.

Annons

Linus Forslund saknades när SAIK inledde World cup mot Edsbyn. Anledningen var att sambon Lovisa fått värkar under natten och paret åkt in till BB. Men när kvällsmatchen mot Dynamo skulle spelas var han redan tillbaka. Sonen, som bilderna från ultraljudsundersökningen visat, hade ångrat sig och värkarna avtagit.

Kanske kände den lille parveln av att det pågick en stor försäsongsturnering på hemmaplan och att pappa behövdes på isen.

– Lovisa ville ju att jag skulle spela, och när hon sa så kunde jag slappna av skapligt i alla fall. När man väl kommer hit kommer man in matchbubblan rätt fort, men nu blir det fokus på det andra igen. Nu blir det hem och vänta och se om det händer något.

Tänk om värkarna startat igen då?

– Då hoppas jag att jag hade fått höra något. Mats (Mossberg, materialförvaltare) hade koll på telefonen.

Så om Linus Forslund plötsligt saknas senare i turneringen vet ni vad det beror på. Och prioteringarna är rätt enkla att göra.

– Att bli pappa är det största man kan vara med om. Även om bandy är roligt och stort är det väldigt litet i det här sammanhanget.

När hade ni datum?

– I går. Det var det första farsan sa när jag berättade: "det är ju mitt i World cup". Ha ha, då vet man att man kommer från en bandyfamilj.

Farsan är givetvis Joacim Forslund, tränare för det Bollnäs som tidigare under dagen besegrade Villa med 2–1.

SAIK mötte ett Dynamo som generationsväxlat. Några gamla stötar är borta, men bollgeniet Svechnikov är fortfarande kvar, och har nu sällskap av unga spelare som den vindsnabbe Nikita Ivanov, född 1996, och Yanis Befus.

Matchen slutade 4–4 och gick till straffar. Där följdes lagen åt och det krävdes att SAIK skickade fram just Linus Forslund som sjätte straffskytt innan avgörandet kom.

Van att lägga straffar? Inte särskilt.

– Nej, då ljuger jag. När jag var yngre sköt jag många straffar, men som senior har jag nog bara skjutit tre. Men jag har i alla fall dragit dit alla, så jag är hundraprocentig. Men jag kan ju inte vara nummer sex efter det här, jag hoppar nog upp nåt hack.

Straffarna har förmodligen ingen betydelse, de träder bara i kraft om lagen inte kan skiljas åt på annat sätt.

– Men det är ändå en seger, och det är alltid roligare att vinna än att förlora. Och man vet inte, vi kanske stöter på varandra igen och då kan det vara psykologiskt viktigt att ha vunnit förut, säger Linus Forslund.

SAIK har fått en bra start på World cup och fajtas nu mot Dynamo om gruppsegern. På fredagen möter laget först norska Ready och sedan Vänersborg på kvällen.

– Vi vill väldigt gärna vinna World cup, speciellt som vi inte gjort det i Sandviken ännu, och inför alla hemmasupportrar. Det vore stort, säger Linus Forslund.

Om han är med då? Det beror på.

Mer läsning

Annons