Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gröhn efter otäcka skadan mot SAIK: "Jag ser ingenting på ögat"

/

Hjärnskakning, fraktur i ansiktet – och noll syn på det skadade ögat.
Dagen efter olyckan mot SAIK är Oscar Gröhn fortfarande kvar på Gävle sjukhus.
– Man får sig några tankar, säger VSK:s ytterhalv till Bandypuls.

Annons

Västerås SK stod för en makalös vändning borta mot Sandviken på tisdagskvällen. Men eftersnacket kom mer att handla om den otäcka skadan på Oscar Gröhn i andra halvlek.

Vid ställningen 4–4 skulle ytterhalven täcka ett skott när en motståndarklubba styrdes upp i ögontrakten på honom. Oscar Gröhn tappade synen direkt på ena ögat och fördes i ambulans till Gävle sjukhus.

Dagen efter är han fortfarande kvar på sjukhuset. Med en lindrigare hjärnskakning, en fraktur i ansiktet och ett helt igenmurat högeröga.

– Jag ser ingenting på ögat just nu. Det är en blödning och trycket i ögat är högt. Sedan har jag en spricka i benet på utsidan av ögat. Det är det jag vet just nu. Jag är allmänt svullen i ena halvan av ansiktet, säger Oscar Gröhn, som kommer ihåg hela situationen.

– Jag minns alltihop, att klubban träffar upp mot tinningen. Jag blev väldigt illamående och kräktes en del i går kväll och i natt.

Vad säger läkarna? Riskerar du att förlora synen på ögat?

– Det är lite tidigt att säga. De har svårt att se in i ögat och jag ser inget ut heller. Vi måste avvakta och se hur det blir.

Hur orolig är du?

– Man blir alltid orolig när det är ögonen, framför allt nu när man inte ser något på ena ögat. Man får sig några tankar, det är väl som det är, säger Oscar Gröhn.

Efter matchen fick han besök av VSK:s massör Jan Norbäck och spelarna Stefan Edberg och Simon Folkesson. De åkte hem på natten när det blev klart att Oscar Gröhn skulle bli kvar på sjukhuset.

Eventuellt måste 25-åringen stanna i Gävle även under natten mot torsdag.

– Jag vet faktiskt inte. Jag ska på ny koll vid 14-tiden, sedan får vi se vad läkaren säger – om jag får åka hem eller om jag blir kvar.

Västerås SK vann med 9–6 mot Sandviken efter att ha legat under med 0–4 efter 35 minuter. Även om Oscar Gröhn bara hann spela fram till ställningen 4–4 så ger han sin syn på matchen och segern.

– Det är väl starkt, tycker jag. Min känsla är att SAIK inte riktigt orkade – och ändå gav vi dem ett litet försprång. Det kändes som att de gjorde mål på sina fyra första chanser samtidigt som vi missade några.

Uppdatering: Oscar Gröhn fick, enligt VSK Bandys Facebooksida, lämna Gävle sjukhus för hemfärd under onsdagseftermiddagen.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning

Annons