Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klivet ned ett uppsving för Forslund

/

Anfallaren har blivit mittfältare.
Och vilken succé Linus Forslund har gjort.
– Det passar mig väldigt bra, säger Forslund inför den femte och avgörande semifinalmatchen.

Annons

SAIK var nere för räkning efter att Hammarby vunnit den första semifinalen med 4–3 och sedan skaffat sig en 2–0-ledning i matchserien genom att vinna en nervkittlande match i Göransson Arena med 10–8 efter straffar.

Men efter två kniven mot strupen-matcher har vinden vänt för SAIK – och på söndagen kan man säkra en plats i SM-finalen hemma i Göransson Arena.

I de två senaste matcherna har Linus Forslund tagit steget ner till mittfältet – och gjort succé.

– Det har känts riktigt bra. Jag har alltid känt att jag skulle passa som mittfältare. Nu har jag fått den chansen och jag tycker att jag har tagit den, säger Forslund.

Vad är det som gör du passar bra på mittfältet?

– Jag försöker jobba stenhårt i alla lägen. Jag tycker att jag kommer till min rätt längre ner i banan. Jag är en skridskostark spelare och det försöker jag att utnyttja i både defensiven och offensiven.

SAIK-tränaren Stefan "Dino" Söderholm:

– Linus är en formstark spelare och har gjort det väldigt bra som mittfältare. Han är väldigt explosiv och det passar bra mot Hammarby.

Året är 2005. Hammarby leder kvartsfinalserien med 2–0 – och har ena skridskon i semifinalen.

Men SAIK lyckas vända 0–2 i matcher till 3–2. En kvartsfinalserie som gått till historierna som en av de bästa genom tiderna.

Nu är den svartvita maskinen på god väg att lyckas med samma bedrift.

2005 var Stefan "Dino" Söderholm en härförare på mitten för SAIK – men själv minns han inte mycket om den kvartsfinalserien

– Jag måste erkänna att jag har ett väldigt dåligt minne. Samtidigt är det absolut inget vi lägger fokus på. Det är historia. Nu gäller det att vi vinner den här matchen, något annat finns inte i vår värld, säger "Dino".

Vad är det som har gjort att ni lyckats hämta upp ett 0–2-underläge?

– Samtliga spelare har lyft sig flera snäpp. Vi hade det tungt i de två första matcherna och var inte riktigt där efter en ganska lång vila. Men nu tycker jag att vi är tillbaka på den nivå som krävs för att vinna semifinalmatcher.

Det är vinna eller försvinna för SAIK – något som Linus Forslund gillar extra mycket.

– Det är såna här matcher man vill spela – äta eller ätas. Jag gillar verkligen när allt ställs mot sin spets. Jag ser pressen som något positivt.

SE SEMIFINAL 5 HÄR!

Mer läsning

Annons