Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnande besked från Erik Pettersson – redo för nästa holmgång

/

Erik Pettersson fick lämna isen mot Hammarby med svåra plågor.
Men SAIK-anfallaren lämnar lugnande besked
– Jag fick en smäll mot huvudet, men det är ingen fara, säger han.

Annons

Hammarby tvingade SAIK till fem tuffa matcher, och redan på torsdag väntar nästa svåra uppgift – en semifinalserie mot vinterns seriesuverän Västerås, som avfärdade Vänersborg i tre raka matcher och har kunnat träna i lugn och sedan förra torsdagen.

Fördel eller nackdel, en klassisk fråga i slutspelstider.

– Den där frågan får man varje år, och jag vet inte om det spelar någon roll. De flesta av oss har varit i gång varje dag i två veckor och det är klart att det hade varit skönt att ha nån dag helt ledigt, men det är bara att köra. Vi har matchtempot i kroppen, det har inte Västerås, säger Erik Pettersson.

Han fick en smäll sent i matchen mot Hammarby och blev liggande på isen. Med tanke på vilka skadebekymmer SAIK haft bland sina anfallare var det nog många som befarade det värsta. Pettersson fick hjälp av isen, under till synes svåra smärtor, och undersöktes i omklädningsrummet.

– Jag fick en smäll mot huvudet och var orolig att det skulle vara en hjärnskakning, men det var ingen fara. Jag hade lite ont efteråt, men kände ingenting när jag vaknade.

Han har bara spelat två matcher efter sin blindtarmsoperation och känner sig inte sliten – Erik Pettersson kan knappt bärga sig.

SAIK mot Västerås är en repris på de två senaste årens SM-finaler, och bandyns verkliga giganter som drabbar samman. SAIK spelar slutspel för 31:a året i följd, Västerås sitt 32:a...

SAIK vann mötet i World cup, och lagen tog sedan var sin bortaseger i serien.

– Allt kan hända i en final, då är det dagsformen som avgör. Men i bäst av fem matcher? Då är det verkligen det bästa laget som går vidare, säger Erik Pettersson.

Och vilket är det?

– Jag hoppas det är SAIK. Många tycker säkert att VSK ska vara favorit, och det passar oss bra. Det känns som vi är ordentligt på gång nu.

Så här säger SAIK-tränaren Anders Jakobsson om det täta matchandet:

– Det är klart att det har tagit på krafterna med många matcher, och det hade varit en fördel att bara spela tre eller fyra i kvartsfinalen. Västerås har kunnat lägga upp det på ett helt annat sätt, men samtidigt har vi fått energi när vi har lyckats, säger Jakobsson.

Under tisdagen var det ren rehabträning för SAIK-spelarna – ett välkommet avbrott.

Mer läsning

Annons