Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målskillnadsaffär i sikte för SAIK – där det är något sjukt just nu

Bara fyra omgångar kvar innan slutspelet.
Då är det dags att tippa hur det ska gå för SAIK.
Vänta er en målskillnadsaffär!

Annons

Striden om de två topplaceringarna, den tror vi är över – Västerås kommer att hålla förstaplatsen och Villa blir tvåa och därmed är det de två lagen som kommer att ha största fördel inför slutspelsvalen.

Tabellettan får ju först välja vilken av trean och fyran man vill ha på sin semifinalhalva – och har sedan fritt fram att välja kvartsfinalmotståndare bland lagen 5–8. Sedan är det tabelltvåans tur och så vidare.

SAIK har efter förlusten borta mot Vetlanda just halkat ned till fjärdeplats i tabellen, och det blir en strid med nya trean Bollnäs och femman Hammarby och placeringarna 3–5.

Hur det slutar? Ja, litar ni på vårt tips blir det stenhårt – då hamnar Bollnäs, SAIK och Hammarby samtliga på 37 poäng och målskillnad avgör placeringarna. Just nu har SAIK +45, Bollnäs +37 och Hammarby +32 – men i bandy kan ju sånt svänga fort.

SAIK-tränaren Anders Jakobsson ger sig inte in i något tips:

– Det är fortfarande långt kvar, det kan sluta lite hur som helst. Men vinna serien kan vi inte göra längre, Västerås har dragit ifrån för mycket.

Hur viktig är slutplaceringen?

– Den är ju jätteviktig så klart, bland de fyra främsta vill man absolut bli. Det handlar ju inte minst om hemmafördel i kvartsfinalerna.

Frågan är hur VM, som spelas första veckan i februari i Ryssland, kommer att påverka slutstriden.

SAIK har fyra spelare med där (Linus Pettersson, Daniel Mossberg, Christoffer Edlund och Erik Pettersson.

Västerås har tre, Villa har en, Bollnäs fem och Hammarby två.

Är det en för- eller nackdel med många spelare i VM-truppen?

– Inte är det nån nackdel i alla fall. Ett VM sliter faktiskt inte så mycket på spelarna och det är inga påfrestande resor under tiden i Ryssland heller. Förhoppningsvis kommer spelarna tillbaka med ett högre tempo i kroppen.

Inför hemmamötet med Tillberga på fredagskvällen är det lite si och så med tempot hos vissa SAIK:are. Målvakten Martin Falk missade matchen mot Vetlanda på grund av sjukdom.

Och både Dennis Henriksen och Erik Pettersson spelade matchen trots sjukdomskänning och på torsdagen fick de betala priset.

– Båda har blivit lite sämre under dagen och det känns väl inte så bra inför fredagen. Men de äter penicillin allihopa nu och vi får se hur det ser ut närmare match. Vi får hoppas att inte smittan sprider sig ytterligare i truppen, säger Anders Jakobsson.

Mer läsning

Annons