Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvaktens tuffa kritik mot SAIK-tränarna: "De skötte det helt odugligt"

/

SAIK-målvakten Abbe Bodin fick nöta bänk – trots att han var vassast på träningarna.
Nu sågar han tränarparet Anders Jakobsson och Thony Lindquist, och kan samtidigt vara på väg bort från klubben.
– Jag tyckte de skötte det på ett helt odugligt sätt, säger Abbe Bodin kritiskt.

Annons

23-åringen har stått i de två senaste SM-finalerna och delade under förra säsongen i stort sett på målvaktssysslan med Martin Falk. I år har dock Falk varit förstavalet, vilket fick Bodin att reagera i december då han tog upp den begränsade speltiden med tränarparet.

– Det hände ingenting, och efter det pratade vi i stort sett inte med varandra. Och det tycker jag är så fruktansvärt oproffsigt. Jag fick stå fyra matcher när Martin var sjuk, det var allt.

Han började föra egen statistik på de internmatcher som alltid spelas i slutet av träningspassen.

– Det är livsviktigt varje gång, det är matcher som alla vill vinna, och jag förlorade bara tre matcher efter jul. Tre matcher, av 35-40 kanske. Ändå fick jag inte chansen, så uppenbarligen hade de en annan åsikt om vilken målvakt som var bäst.

Och hur kändes det?

– Det finns inget mer omotiverande än att sitta på bänken i match efter match. Sista månaden var jag bara där och höll god min, men jag dröjde ändå kvar efter träningarna för att anfallarna skulle få köra extra. Jag är en lagspelare som vill att SAIK ska vinna, jag har inte gjort mig omöjlig på något sätt.

Hur har relationen mellan dig och Martin Falk påverkats?

– Jag och Martin har en bra relation, både privat och i omklädningsrummet. Men man måste vara där på samma villkor, och så känns det inte som det varit.

Anders Jakobsson säger att man gjorde bedömningen att Falk var det bästa målvaktsvalet, men vill i övrigt inte bemöta kritiken från Abbe Bodin.

Bodins kontrakt med SAIK går nu ut, och han törs inte svara på om han blir kvar i klubben eller inte. Intresset verkar dock vara stort, han säger själv att fem-sex klubbar hört sig för.

– Och det känns ju bra, att det finns dom som tycker att man är skaplig ändå – trots att jag mest fått sitta på bänken. Men jag tar inget beslut innan jag hör något från SAIK.

Förutom Abbe Bodin saknar även Linus Pettersson, Joakim Bergman, Niklas Gälman och Patrik Nilsson kontrakt för nästa säsong. Just nu ligger dock alla sådana samtal på is tills en ny tränare finns på plats. Linus Pettersson har ett erbjudande från Ryssland (dock inte från förra klubben Zorkij) att fundera på.

– Det är upp till mig om jag vill ha det, men det är ingen stress, jag har tid att fundera, säger SAIK-liberon.

Abbe Bodin välkomnar en ny röst i SAIK:s omklädningsrum, och ser helst att den nye tränaren kommer utifrån – och alltså inte rekryteras från de egna leden vilket varit SAIK:s melodi under de senaste 20 åren.

– Jag tror det vore bra med någon som kommer in utan förutfattade meningar med nytt tänk och nya idéer. Spelsättet finns där redan, och jag har svårt att se att det skulle ändras så väldigt mycket med en ny tränare.

Mer läsning

Annons