Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguide: Sirius–SAIK

/

Sirius–SAIK

Annons

Studenternas, 19.00

(Ingen TV-sändning)

SAIK-laget

Martin Falk (Abbe Bodin) – Niklas Gälman, Rasmus Forslund, Linus Pettersson, Joakim Bergman, Erik Säfström – Dennis Henriksen, Ted Haraldsson ( Daniel Bäck, Olle Berglund) – Patrik Nilsson, Erik Pettersson, Daniel Mossberg ( Linus Forslund)

Skador/avstängningar

Sirius: -

SAIK: -

Så går snacket

– Linus Pettersson är med igen och det är skönt. Patrik Nilsson ser också väldigt pigg ut efter sin sjukdom. Vi byter målvakt också där Martin Falk står.

(SAIK-tränaren Stefan "Dino" Söderholm om läget i laget).

Motståndarprofilen

Mattias Hammarström vet hur man gör mål. Han har gjort 23 mål hittills vilket är väldigt bra i ett bottenlag som Sirius som ju inte producerar så många mål framåt. Men SAIK gör nog klokast att ha ett öga på Hammarström.

Fem senaste

Sirius:

1/2 Bollnäs (b) 2–5

30/1 Kungälv (b) 3–4

28/1 Tillberga (h) 2–3

16/1 Edsbyn (b) 4–7

14/1 Västerås (h) 3–8

SAIK:

30/1 Hammarby (b) 5–6

28/1 Broberg (h) 9–2

19/1 Vetlanda (h) 5–2

17/1 Villa (b) 7–5

14/1 Ljusdal (b) 10–3

Notera att

Det är en kamp om skytteligetiteln med tre matcher kvar att spela. Patrik Nilsson har gjort 52 mål och är bäst men jagas av lagkompisen Erik Pettersson med 50. Även Västerås Jonas Nilsson (48) och Villas David Karlsson (46) är med där uppe.

Sirius kommer till matchen med sex raka förluster. Senaste segern kom hemma mot Kalix med 7–2 och det var den 6 januari.

Det är gratis inträde på Studenternas i kväll tack vare hemmalagets sponsorer. Sirius som för övrigt är i en prekär ekonomisk sits just nu.

Vi tippar

Sirius–SAIK 3–9

Edsbyn–Ljusdal 7–1

Hammarby–Vetlanda 5–2

Tillberga–Västerås SK 3–11

Broberg–Villa-Lidköping 4–4

Kungälv–Vänersborg 3–6

Torsdag: Bollnäs–Kalix. Lördag: SAIK–Kalix, Ljusdal–Hammarby, Edsbyn–Tillberga, Vetlanda–Broberg, Västerås SK–Kungälv, Villa-Lidköping–Sirius, Vänersborg–Bollnäs.

Mer läsning

Annons