Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meriterade Magnus Muhrén spelar igen – Jag har ju en del rutin att falla tillbaka på

/

I dag är inte Magnus Muhrén bara tränare för Villa Lidköping. Nu är han också registrerad som spelare. Och han är spelsugen, även om det mest handlar om att fungera som inhoppare vid skador.

Annons

Villa har förstärkt med en legendar, i sista minuten innan transfern stängde. Tränaren Magnus Muhrén, 41, är numera också spelare.

– Så är det, vi har registrerat mig som spelare, säger han till NLT.se.

Läs också: Muhrén: "Villa är en ny spännande utmaning"

På meritlistan har han fem SM-guld, fyra SM-silver, tre VM-guld och han har blivit utsedd till Årets man hela fyra gånger. Dessutom har han gjort tredje flest antal mål i den högsta serien: 731 stycken.

Hans senaste match var SM-finalen 2014. Då vann hans Sandviken SM-guld.

– Jag är inte direkt matchtränad. Men klart jag är spelsugen, det är jag alltid. Men att jag är spelklar beror till stor del på att Tim Persson är skadad (en bristning i ljumsken). Vi vet inte hur länge han blir borta men det kan bli ett tag och vi har inte så gott om seniorer i truppen, säger han till NLT.

I matchen mot Edsbyn på fredagen fanns tre juniorer och en senior i form av Johan Malmquist på bänken.

– Får vi seniorskador är det bra att jag är registrerad i alla fall. Men jag kommer absolut inte att gå före våra juniorer, fortsätter Muhrén.

Formen är kanske inte hans bästa någonsin men med den rutin han har tror han inte att det kommer att vara ett problem.

– Jag är med i en hel del övningar på träningarna och då känns det bra. Men flåset är inte som tidigare och jag har inte spelat match på länge. Fast jag tror jag skulle klara mig hyfsat i en match. Har ju en del rutin att falla tillbaka på.

Om han faktiskt kommer att spela någon match beror som sagt på skadeläget och om det blir spel vill han helst ha fria tyglar på defensiven.

– Jag hoppas förstås på att vi inte får fler skador men för säkerhets skull har jag ökat min egen träningsdos på slutet. Blir det spel vill jag ju vara någorlunda förberedd, säger han.

Läs också: "Murren" favorit i Mästarnas mästare

Läs också: Nostalgi: "Det var min bästa final"

Mer läsning

Annons