Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så återhämtar sig SAIK till seriefinalen: "Det kan vara helt avgörande"

/

Det är tätt mellan toppmatcherna, både för Sandviken och fredagens motståndare Villa Lidköping.
Då handlar det om vilka som återhämtat sig bäst.
– Det kan vara en helt avgörande faktor, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist.

Annons

Villa Lidköping åkte på sin första förlust för säsongen, 1–3 mot Edsbyn, och SAIK mätte krafterna mot Hammarby på Zinkensdamm i en händelserik match som slutade 6–6.

Bara två dagar senare smäller det igen när ettan och tvåan i elitserien, SAIK och Villa-Lidköping, möts i Göransson Arena.

Se höjdpunkterna från Hammarby–Sandviken här:

Då får bland annat SAIK-massören Joacim Cederholm mer att göra vid sin massagebänk.

– Efterfrågan på både massage och stretching ökar, helt klart. Men jag tycker det är först i slutspelet man börjar märka att spelarna kan vara slitna. De är såpass grundtränade att de ska klara av det så här tidigt på säsongen, säger han.

I SAIK har Thony Lindquist det övergripande ansvaret för spelarnas fysiska status.

– De reagerar väldigt olika, beroende på hur mycket de spelade i onsdags och hur mycket de väger, tyngre spelare sjunker ner längre i isen, speciellt om den är mjuk, säger han.

Studier, där Thony Lindquist själv medverkat, har visat att ytterhalvorna är de spelare som generellt sett åker flest antal meter under en bandymatch. Därmed blir återhämtningen extra viktig när det är tätt på given.

Se höjdpunkterna från Villa Lidköping–Edsbyn här:

Direkt efter matchen på Zinken satte SAIK-spelarna i sig ett återhämtningsmål bestående av snabba kolhydrater i form av yoghurt, bananer och risifrutti. En timme efter match var det dags att äta, och när laget tränade på torsdagseftermiddagen var det ett lätt pass med betoning på lätt.

– Det blir bara 40-45 minuter, men vi lägger även in ett snabbt inslag för att väcka kroppen igen och få igång systemet ordentligt igen, säger Lindquist.

På fredagen ser sedan matchrutinerna ut som vanligt med samling, mat och teorigenomgång på Högbo Bruk några timmar innan match.

Linus Forslund åker mycket skridskor under en match, men är lätt i kroppen och tycker inte själv att han påverkas av ett tätt matchande.

– Det är nog tvärtom i så fall, jag brukar känna mig piggare än när har gått någon vecka emellan. Jag vet inte varför det är så, men jag kommer igång på ett annat sätt. Det blir mer som i ett slutspel och det passar mig bättre.

LÄS OCKSÅ: SAIK bjöds in av Gilljams snack

Mer läsning

Annons