Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så laddar SAIK under finalveckan

/

Efter den makalösa vändningen mot Hammarby laddar SAIK för final.
Men först behöver laget vila.
– Spelarna behöver koppla av och njuta, innan vi växlar upp igen, säger tränaren Stefan "Dino" Söderholm.

Annons

När Sporten når Stefan Söderholm har han och resten av truppen precis varit och provat ut kläder.

– Kostymer och skjortor till galan efter finalen. Då behöver man vara lite stilig, säger "Dino".

SAIK hade ett ispass inbokat i Göransson Arena under måndagen, men efter de täta matcherna mot Hammarby ställdes träningen in.

– Vi har spelat fem tuffa matcher mot Hammarby, så det är klart att vi är lite slitna. Vi har tränat eller spelat match varje dag. Vi måste återhämta oss lite.

Enligt Stefan Söderholm är det ingen i laget som behöver vila lite extra. Patrik Nilsson ådrog sig en knäskada i kvartsfinalserien mot Broberg, men var tillbaka lagom till första matchen mot Hammarby.

– Han känner sig riktigt bra nu. Patrik var väl lite ringrostig i den första matchen mot Hammarby, men är nu i bra form. Framför allt har han lagt ner ett otroligt jobb i försvarsspelet. Det är viktigt för laget.

SAIK har tre träningar inplanerade under veckan. Först två stycken hemma i Sandviken under tisdag och torsdag.

– Det handlar mest om att träna på som vanligt och nöta vissa detaljer i spelet. Vi vill ha riktigt bra fart på träningarna så att vi bibehåller det tempo vi byggt upp under matcherna mot Hammarby.

Dagen innan SM-finalen tränar SAIK på Tele2 Arena. Men omständigheterna är inte optimala. Eftersom damfinalen och U20-finalen ska spelas samma dag, får SAIK samsas med finalmotståndaren Västerås under träningstimmen.

– Vi får varsin planhalva, så det blir ju svårt att göra något bra av den träningen. Vi får mest bekanta oss med arenan och få en god känsla inför lördagen, säger Stefan Söderholm.

Hur skönt är det att slippa en bronsmatch?

– Det har aldrig funnits i våra tankar. Dom som spelar den får uttala sig om den är nödvändig. Vi ska spela final och det är vi väldigt glada över.

Vilka ser du som favoriter i finalen?

– Favoritskap är väl något som media får ägna sig åt och spekulera i. Det är inget för oss. Men vi tror på oss själva.

Mer läsning

Annons