Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säfström ny lagkapten i SAIK

/

Christoffer Edlund lämnade kaptensbindeln när han flyttade till Ryssland.
Den kommer bäras av Erik Säfström i vinter.
– Det känns kul att få förtroendet, säger han.

Annons

Christoffer Edlund har varit lagkapten i i SAIK de två senaste säsongerna, innan dess bars bindeln av Daniel Berlin och Daniel "Zeke" Eriksson.

Och nu blir det alltså Erik Säfström, utsedd av tränarduon Stefan Söderholm och Anders Jakobsson.

– Det fanns alternativ, men för mig kändes det ganska klart ändå. Erik har hunnit skaffa sig mycket rutin och erfarenhet, han kan vårt spel väldigt bra och har en stark ställning i gruppen. Han är en förebild, både på och vid sidan av isen, och bidrar mycket verbalt när vi har våra snack, motiverar Stefan Söderholm valet.

Christoffer Edlund fick ett personligt lyft med bindeln på armen, och Söderholm hoppas på samma utveckling hos Erik Säfström.

– Det är en viktig roll och man får ett större ansvar, han blir en förlängd arm för oss tränare både på isen och i omklädningsrummet. Han har varit en ledare för oss även tidigare, men nu blir det mer officiellt.

För Erik Säfström blir det en helt ny erfarenhet, och han ser fram emot uppgiften.

Vad gör dig till en bra lagkapten?

– Oj, vilken svår fråga. Jag tror att jag får visa det med mitt spel och min inställning, sen gäller det ändå att hela laget är med, att vi gör det tillsammans. Men jag tror att jag är ganska lätt att ha att göra med.

Kommer du agera annorlunda bara för att du har en bindel på armen?

– Jo, jag tror det. Man får tänka på sitt uppträdande och att sprida bra energi omkring sig. Sen blir det säkert fler intervjuer i media och hela den grejen.

SAIK möter ryska Sibselmash i en träningsmatch i Uppsala på tisdagseftermiddagen. Skadade Abbe Bodin och Mikael Nilsson saknas, liksom Niklas Gälman, vars övergång behandlas av bandyförbundet på ett möte 16 september.

Patrik Nilsson skulle varit tillbaka från sin knäskada, men har blivit sjuk i stället och är ett frågetecken.

Annons