Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK jagar vidare i jakten på serieseger

Kampen om seriesegern går vidare.
Med två omgångar kvar är SAIK fortfarande i förarsätet poängen före Västerås SK.
– Därför är det viktigt att vi behåller fokuset och gör en lika bra match som senast, säger tränaren Stefan "Dino" Söderholm inför fighten mot Kalix.

Annons

Senast det var i onsdags det då SAIK gjorde processen kort med Sirius och dunkade till upplänningarna med hela 15–2. Seriesegern och en fin slutspelsform var då motiveringen till matchen.

– Det samma gäller ju fortfarande. Att vinna serien är viktigt och att komma med in med en vinnarkänsla till fortsättningen av säsongen är också viktigt. Vi har två hemmamatcher kvar nu där Vänersborg på tisdag är det sista vi gör innan slutspelet.

Vinner SAIK båda kan alltså Västerås omöjligt ta in den poäng som skiljer just nu.

Två poäng mot Kalix är därför nästa mål att genomföra. Gör Patrik Nilsson åtta mål igen så...

– Han har gjort en väldigt bra säsong och nu är han tillbaka efter att ha blivit sjuk för någon vecka sedan. Men vi har haft ett bra anfallsspel hela säsongen och har många som kan göra mål, säger "Dino".

Brorsan Mikael Nilsson gjorde också comeback mot Sirius med några byten. Han ligger förstås fortfarande efter i träningen då han i princip varit borta ett helt år.

– Det är bra att Micke är tillbaka. Men vet aldrig vad som händer och han kan gå in och spela när vi får utvisningar och även kasta in lite då och då. Vi får väl se hur mycket speltid det blir mot Kalix, menar SAIK-tränaren.

Norrbottningarna kommer till Göransson Arena från torsdagsmatchen mot Bollnäs där det blev en knapp förlust med 5–4.

– Jag såg den matchen på tv under fredagen och Kalix gjorde det bra. Det är ett lurigt lag som vi får se upp med.

När lagen möttes i Kalix tidigare under säsongen vann SAIK med 9–2. Stora siffror kan tyckas.

– Men det var helt jämnt i över en halvtimme då det stod 0–0. Det tog lång tid innan vi fick hål på dom och sedan rann det iväg lite på slutet, minns "Dino".

Mer läsning

Annons