Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK om Edlund: "Tror inte han blir kvar i Jenisej"

/

Christoffer Edlund har vunnit den ryska skytteligan, och laddar för en ligafinal. Men var spelar han nästa säsong?
– Det finns bara två alternativ: Ryssland eller SAIK, säger SAIK:s värvningsansvarige Thomas Larsson.

Annons

Som vi kunde berätta efter SM-finalen har SAIK en gynnsam situation i spelartruppen, där bara Daniel Bäck, Mikael Nilsson, Rasmus Forslund och Olle Berglund saknar kontrakt för kommande säsong.

Dessutom finns Christoffer Edlund borta i Krasnojarsk, där han vunnit den ryska skytteligan på 61 gjorda mål, och nu förbereder sig för final mot Dynamo Moskva 21 mars. En final som spelas i Chabarovsk, där VM sedan avgörs veckan efter.

Edlund har två år kvar på sitt kontrakt med SAIK och skulle han flytta hem har SAIK plötsligt fem anfallare i Linus Forslund, Erik Pettersson, Patrik Nilsson, Daniel Mossberg och Edlund.

– Ett angenämnt problem i så fall. Nej, men det är ju spelare som är alldeles för bra för att sitta på bänken. Sen vet vi ju inte om det är så att vi tappar någon eller några till Ryssland. Just nu finns det inget konkret, men jag skulle inte bli förvånad. Jag tror att alla såna kontakter i så fall tas under VM, säger Thomas Larsson.

Vilka indikationer har ni fått från Christoffer, när nån flyttar hem brukar ni veta det ganska tidigt?

– Det måste du nog fråga honom själv om, men säg så här: jag tror inte han blir kvar i Jenisej i alla fall. Det finns ju ryska klubbar på kortare reseavstånd från Sverige till exempel.

Det har ryktats om Bollnäs, vad säger du om det?

– Bollnäs kan mycket väl ha kontaktat honom, och andra klubbar också skulle jag tro, som kanske inte har koll på att han har kontrakt med SAIK. Men stannar han inte Ryssland så spelar han med oss, något annat alternativ finns inte. Och ingen klubb har kontaktat oss i alla fall.

Så här säger Christoffer Edlund själv om att stanna i Ryssland eller inte:

– Jag vet faktiskt inte i dagsläget. Känslan är att jag trivs väldigt bra bandymässigt, och känner att jag har utvecklats ytterligare, vilket var målet när jag flyttade hit. Det finns mer att göra, jag kan utvecklas ännu mer, och det är det som driver mig framåt.

– Samtidigt måste jag ta in familjen i det, det har absolut varit jobbigt att bara kunnat prata med min son på skype på dagarna, och med ett andra barn på väg sätter jag mig inte i samma situation en säsong till. Jag måste få till en bra helhetslösning, så får vi se vad det blir. Inget är bestämt, säger Edlund.

En som flyttar hem till Sverige igen är förre SAIK-spelaren Johan Östblom, som tillhört svensklaget Neftjannik. Men han verkar inte vara nära SAIK.

– Han vill gärna spela för oss, men det blir nog svårt att få till rent praktiskt. Han har köpt lägenhet i Stockholm och frun har ett väldigt bra jobb på Ericsson där, säger Thomas Larsson, som också har en tränarfråga att lösa.

– Vi känner ingen oro, varken över spelartruppen eller tränarfrågan. Där har vi "Jacke" (Anders Jakobsson) som vi ska komplettera med ett namn till och det finns några intressanta som vi ställt frågan till. Det är ett pussel som ska läggas de närmaste veckorna.

Det brukar dyka upp gamla spelare, blir det så den här gången också?

– Nä, det kan jag inte säga, inte den här gången.

Mer läsning

Annons