Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-spelarna välkomnar nya tränarparet: "Vårt spel har gått i stå"

/

Tränarparet Magnus Brodén och Sergej In-Fa-Lin ska ge SAIK nya influenser.
På mer än ett sätt.
– Dessutom har vi en samsyn på vad som saknas i dag, säger SAIK:s sportchef Daniel "Zeke" Eriksson.

Annons

Magnus Brodén har varit högprofilerad som Hammarbytränare medan Sergej In-Fa-Lin flugit under radarn mer, även om han blev utsedd till Årets ledare i bandy-Sverige i fjol efter sitt jobb med Vetlandas duktiga juniorer.

– Han har bra koll på hur man tänker i Ryssland, och det känns spännande om vi kan få in såna influenser. Vi har en ganska bra metod i spelet i dag, men kan vi få in det bästa från den ryska stilen också vore det intressant att se vad det kan leda till, säger Daniel Eriksson.

Och Magnus Brodén står för kontinuiteten då?

– Ja, han försökte ju få Hammarby att spela som oss i alla fall, ha ha. Nej, men han gjorde det jättebra där så det blir kul att se vad de hittar på. Framför allt har vi haft en samsyn på vad vi tycker saknas i dag.

Och det är?

– Vi behöver bli mer flexibla och anpassningsbara, både offensivt och defensivt.

LÄS MER: Brodén och In-Fa-Lin tar över i SAIK

Daniel Mossberg hade Sergej In-Fa-Lin under en kort sejour i Zorkij.

– Han var väldigt bra på fysträningen, och verkar vara en bra bandytränare även i övrigt, precis som Brodén. Framför allt tror jag det är bra för gruppen att få två tränare utifrån. Med all respekt för Jacke och Thony, det är två jätteduktiga tränare, men det känns som vårt spel gått i stå lite grann under de sista åren. Nu blir det en nytändning för alla och det tror jag är precis vad vi behöver.

Linus Forslund har ingen tidigare erfarenhet av någon av de nya tränarna, mer än att de stött på varandra i spelarkorridorer.

– Det ska bli väldigt intressant bara att träffa dom. Jag tror att det är väldigt positivt att de kommer in och kan se allt med friska ögon. Det är många lag som utvecklats och blivit bättre de senaste åren medan vi kanske inte har gjort det. Och när vi mött Hammarby har Brodén varit väldigt duktig på att skruva till det taktiskt, så det känns jättebra.

Lagkaptenen Christoffer Edlund:

– Jag spelade faktiskt med Sigge som ung i Vetlanda, och det ska bli väldigt intressant att höra hur de tycker och tänker om oss. Vi har något som är unikt i bandy-Sverige när vi är som bäst, men man måste ständigt utvecklas.

Under tränarjakten har Daniel Erikssons arbete med spelartruppen gått på sparlåga, men det intensifieras nu. Frågan är om det blir några nyförvärv.

– Vi har ett bra lag i dag, men det är alltid bra att få in lite ny energi, säger han.

Mer läsning

Annons