Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Show av Patrik – och comeback för lillebror

/
  • Mikael Nilsson gjorde comeback mot Sirius – efter att ha varit borta på grund av skada i nästan ett år.
  • SAIK:s anfallare Patrik Nilsson hade show mot Sirius. Åtta mål stannade han på när SAIK vann med hela 15–2. Och i den andra halvleken fick han dessutom spela ihop med lillebror Mikael igen.

Han var två mål före Erik Pettersson inför de tre sista omgångarna.
Då hade Patrik Nilsson show på Studenternas – och avgjorde förmodligen skytteligan.
– Jag har inte hållit räkningen, säger åttamålsskytten efter 15–2-segern mot Sirius.
Samtidigt gjorde brorsan Mikael comeback.

Annons

Patrik Nilsson gjorde matchens första mål i den femte minuten.

Och det var bara början. SAIK-anfallaren hade stor uppvisning när Sirius slogs tillbaka med hela 15–2 på Studenternas – två straffar, ett par riktiga kanoner och några enklare mål gjorde att Patrik Nilsson stannade på åtta fullträffar.

Efter överkörningen var han själv osäker på om det var personligt rekord eller inte.

– Jag ska inte svära på det, men jag tror att det är tangerat rekord. Jag har gjort sju eller åtta mål i en och samma match några gånger tidigare. Men aldrig nio, säger Patrik Nilsson med ett leende.

Därmed utökade Nilsson sitt försprång i skytteligatoppen med två elitserieomgångar kvar att spela – med 60 gjorda mål är han nu nio före Erik Pettersson, som gjorde ett mål i går, och Västerås Jonas Nilsson.

– Det är kul att vinna skytteligan, men det viktigaste är att vi vinner matcherna.

Inför bortamatchen mot Villa-Lidköping för några veckor sedan gav deras tränare Johan Sixtensson sin syn på din säsong – och enligt honom är du tillbaka i gammal god form tack vare att du har fått tillbaka farten. Håller du med?

– Absolut, den här säsongen har jag fått bra förutsättningar. Jag har fått träna inomhus och dessutom varit skadefri sedan september. Jag hade en knäskada i somras, men jag kunde ändå träna. I Hammarby förra säsongen var det ofta regnigt och dålig is och om jag åker på dålig is, som på Zinken, då tappar jag fart och tajming. Det var dilemmat förra året.

Nilsson passar även på att hylla sin omgivning.

– Grabbarna levererar fantastiska passningar och man får bra lägen att utmana försvaret. Det är jätteroligt att lira som forward i SAIK, säger Patrik Nilsson, som samtidigt njöt av att lillebror Mikael gjorde sin första match på nästan ett år – och för första gången sedan början på 2000-talet spelade Patrik och Mikael ihop.

– Han gjorde det fantastiskt bra. Det känns otroligt roligt att han är tillbaka på is igen.

Det var i slutet av den andra kvartsfinalen mot Broberg förra säsongen som Mikael Nilsson fick låret uppskuret, strax ovanför vänstra knäet, vid en kollision med SAIK:s målvakt Abbe Bodin. Knappt ett år senare kunde han äntligen göra comeback – han spelade drygt en kvart i den andra halvleken mot Sirius.

– Det var ett tag sen sist, och det var skönt att få göra några byten. Det kändes helt okej. Jag kom in i en period där vi gjorde väldigt många mål och vi hade inte så mycket att göra i försvaret.

Rehabiliteringen kommer att fortsätta och Mikael Nilsson håller tummarna för att han ska kunna spela framöver.

– Vi får se hur knäet mår i morgon och vad "Dino" tänker. Vi har haft en diskussion hela tiden och nu blev det här första testet, säger Mikael Nilsson.

Vad säger du om Patriks målproduktion?

– Det var fantastiskt roligt att se. Målsinnet och drivet finns där hela tiden.

Mer läsning

Annons