Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storpublik på Zinken: "Det blev en grötamatch"

/

Snön föll, och SAIK med den. Patrik Nilssons återkomst till Zinkensdamm blev en vintersaga – men på helt fel sätt.
– Det hade varit roligare att få spela om det, säger han efter säsongens andra bortaförlust.

Annons

SAIK har bara tappat poäng i tre bortamatcher; mot Vänersborg, Kungälv och Hammarby. Gemensam nämnare i de två sista? Busväder.

Och det hjälpte inte att SAIK visste förutsättningarna flera dagar i förväg. När snön rasade ner fanns ingen annan plan än att lyfta bollen högt och hoppas på det bästa.

– Det är den enda strategi man kan ha, köra och kriga och försöka gröta in den så gott man kan. Och vi förstod att det skulle bli så när det började kräksnöa redan vid sextiden, säger Patrik Nilsson, som är van vid taskigt väder på Zinkensdamm.

– Nej, jag är inte förvånad direkt. I fjol hade vi väl tre hemmamatcher där det var bra väder.

Det var inte så han hade tänkt sig comebacken till sin forna hemmaarena. Direkt från sjuksängen fanns det mycket vilja, och Nilsson gjorde även två av lagets mål. Ett rent viljemål, och dessutom en snygg nedtagning på lyft av Niklas Gälman som gav ett frilägesavslut.

Men till slut stod Hammarby som segrare, mycket tack vare ett ryck från 4–4 till 6–4 i slutet av matchen.

Och SAIK-tränaren Stefan Söderholm tyckte att Hammarby bemästrade det svårspelade underlaget bäst.

– De var lite bättre på det, de försökte spela mer varierat och det gav utdelning. Våra lyft, speciellt i första halvlek, var inte tillräckligt bra. Ändå gav vi det en chans och krigade på så gott vi kunde, säger han.

4 875 personer hade letat sig till Zinkensdamm, en imponerande publiksiffra trots allt, och de var nog lika förundrade som spelarna över att matchen inte spelades i 3x30 minuter.

– Det förstod jag inte alls. Det hade varit klockrent att spola om efter en halvtimme när snöandet dessutom avtog, säger Patrik Nilsson.

På resultattavlan flimrade Västerås 15–0 mot Ljusdal förbi, och det innebär att VSK nu, med en match mindre spelad, kryper närmare i serietoppen.

– Vi har fortfararande en poäng upp, men vi måste nog gå fullt i sista matcherna för att greja det här.

Hur var det att spela på Zinkensdamm igen?

– Det var speciellt, det var det ju, jag spelade ändå ganska många säsonger här. Och kul med mycket publik, de sluter upp när Hammarby har det svårt ekonomiskt. Men det hade ju varit roligare att få spela om det. Nu blev det bara en grötamatch av alltihop.

Stefan Söderholm har för vana att se alla matcher i efterhand, även denna?

– Jag ser nog målen. Men resten? Nej, det kan nog vara.

En magsjuk Linus Pettersson saknades i SAIK den här gången.

Mer läsning

Annons