Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utklassningssegrar i första semifinalerna – Villa och Västerås spände musklerna rejält

Jämna, täta och spännande semifinaler?
Nja, inte i den första ronden i alla fall.
Både Villa Lidköping och Västerås spände musklerna rejält och körde över sina motståndare.

Annons

Semifinalspelet drog i gång på torsdagskvällen. Och det med två matcher som länge var mållösa. Men målen skulle komma.

I ABB Arena satte Västerås fart direkt hemma mot Sandviken, men gästernas målvakt Martin Falk avvärjde det första rejäla VSK-läget redan efter någon minuts spel. Det dröjde i stället till den 21:a matchminuten innan det första semifinalmålet föll. Och då var det Sandviken som gjorde det.

Bollförande Linus Forslund släppte till Patrik Nilsson på högerkanten. SAIK-anfallaren testade ur snäv vinkel, ett skott som VSK-målvakten Andreas Bergwall lämnade retur på. Där dök Linus Forslund upp och tryckte in ledningsmålet för Sandviken.

Men Västerås skulle komma tillbaka – och det med en rejäl målexplosion halvtimmen in i matchen.

Emil Juhlén kvitterade till 1–1 i den 30:e matchminuten, sedan han påpassligt petat in bollen i mål efter att en SAIK-försvarare i förstaläget täckt undan ett skott.

Bara ett par minuter senare förvaltade Tobias Holmberg en hörna fram till 2–1.

Och när Jonas Nilsson ytterligare några minuter senare höll sig framme på en retur stod det plötsligt 3–1 till hemmalaget, och VSK hade tagit matchen till ett helt nytt läge.

Efter paus drog Västerås i från ännu mer och såg ut att ha avgjort matchen. Med två snabba mål fullbordade Jonas Nilsson ett hattrick och hans Västerås hade 5–1 att gå på. Det var ett grepp som den tunga lagmaskinen inte släppte, även om Sandviken kröp närmare genom två reduceringsmål signerade Daniel Mossberg och Erik Pettersson (straff).

Men mer spännande än så blev det inte. I stället kunde Västerås rinna ifrån igen, och vann till slut med hela 11–3.

******

Inför storpubliken – 4 537 åskådare – hemma i Sparbanken arena tog Villa Lidköping samtidigt emot Bollnäs. Det dröjde dryga halvtimmen innan det stora jublet bröt ut i arenan, då David Karlsson från nära håll styrde in 1–0 bakom Niklas Prytz i Bollnäsmålet.

Bara några minuter innan paus ökade Lars Fall på till 2–0 på hörna.

Villaförsvararen Martin Andreasson var inte förvånad över att det tog en stund innan dödläget bröts.

– Det var ganska väntat. Det känns att det är ett steg upp från kvartsfinalen, sade Andreasson i Bandypuls sändning i paus.

Bollnästränaren Joakim Forslund var samtidigt på väg in till omklädningsrummet för att försöka skaka liv i sina spelare.

– Vi ska göra några grejer i paus så ska vi nog kunna blåsa liv i det här, sade Forslund.

Men någon scenförändring blev det inte, I stället fortsatte Villa Lidköping att på ett imponerande sätt ösa på framåt. Efter en fin passning från Martin Andreasson friställdes Daniel Andersson. Ensam med Prytz satte Villastjärnan 3–0. När Martin Johansson i den 59:e matchminuten dundrade in en hörna fram till 4–0 blev uppförsbacken för Bollnäs ännu brantare.

Bollnäs hann emellan med en reducering till 1–4, genom Samuli Helavouri. Men det var mest en bisats, en liten notering, i den här matchen som totalt tillhörde Villa.

Hemmalaget satte fyra raka mål och vann till slut matchen med hela 8–1.

För både Sandviken och Bollnäs gäller det att snabbt slicka såren inför returen på hemmaplan i helgen.

Mer läsning

Annons