Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-medaljer i truppgymnastik – Geflegymnaster bland guldmedaljörerna

Under lördagen hölls finaler på EM i truppgymnastik i Odivelas i Portugal.
Sverige var representerade i alla klasserna mixed, dam och herr.

Annons

På plats i landslagen fanns också två gymnaster från Gefle Gymnastikförening för första gången. Ted Branteryd representerade Sverige i mixed-landslaget och Xerxes Ekman i herr-landslaget.

Alla tre lagen hade medaljer att försvara från 2016, och lyckades även denna gång. Resultatet blev guld till mixedlaget och damlaget, och herrlaget försvarade sitt silver.

Mixedtruppen var först ut och briljerade bland annat i ett fantastiskt fristående, som tog högsta poäng. De många tillresta svenskarna och Gävleborna i publiken fick slutligen jubla över en guldmedalj när resultatet från trampett och tumbling också visade sig räcka för en topplacering.

Med i mixedlandslaget var Ted Branteryd från Gefle Gymnastikförening, som gjorde en mycket bra tävling.

Efteråt tackade han för allt stöd och alla vänner som stöttat och hejat.

– Detta är rätt sjukt, säger en lycklig Ted.

Damerna kunde sen upprepa succén när även de kammade hem en guldmedalj, precis före största konkurrenten Island. Herrlaget hade ett silver att försvara. Den här gången rådde de inte på Danmark, som gjorde en bra tävling med höga svårigheter.

Det svenska herrlaget var i slutändan jublande glada över ett EM-silver. Gefle Gymnastikförening fanns också representerade i herrlandslaget via Xerxes Ekman, som också han gjorde en bra tävling.

Tidigare under veckan var första gången Sverige deltog med juniorlag på Junior-EM i truppgymnastik. Det blev succé direkt med silver till mixedlaget och herrlaget. Damlaget tog även här hem en guldet.

Camilla Ström/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel
Annons