Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emelie styr upp hela motorarenan

Redan till sommaren ska motortävlingar köras på Tierp Arena.

Emelie Carlswärd, 22, är nytillsatt eventansvarig som ska styra upp arbetet.

– Då mitt hjärta slår lite extra för just motorsporten, är min vision med Tierp Arena, att vi som crew och anläggning skall vara en bidragande aktör till svensk motorsports utveckling och kunna etablera svensk motorsport på världskartan igen, säger Emelie Carlswärd i ett pressmeddelande.

Hon kommer från Skänningen i Östergötland och har en kandidatexamen i Coaching and Sport Management.

Enlig Lars Erik Lindberg, som sitter i ledningen för Tierp Arena, har de i dagsläget närmare tio anställda. Någon fler kan komma att anställas under vinter-våren. Inom kort kommer de köra igång med halkbaneverksamhet parallellt med utbyggnaden av arenan.

– Vi räknar med att köra någon motortävling i sommar, säger Lars Erik Lindberg.

Tierp Arena är under uppbyggnad på Tierps före detta militära flygfält. Det ska bli en mångsidig multiarena som ska arrangera utomhusmässor, utställningar, större sportevenemang. Bland annat ska en dragracing-bana anläggas på området. Arenabyggnaden ska rymma 20 000 sittplatser.