Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil och Sofie höll tempot

En fjärdeplats på lördagen bättrades ett snäpp till dagen därpå.
Emil Bergkvist – med kartläsande Sofie Lundmark – höll högt tempo båda dagarna i Stjärnsvängen.

Annons

Årets andra samt tredje deltävling i Sverigeserien, klassen Volvo Original, avgjordes i skogarna runt Sundsvall den gångna helgen.

På lördagen överraskade B-föraren Patrik Adolfsson, Säffle, med att ta hem spelet. 26 sekunder kom att skilja till segraren i Elit A, Arne Rådström från Torsby. Därefter följde Thomas Lahti, Boden, samt 18-årige Emil Bergkvist, Hofors.

Söndagens tävlande bjöd på en kortare bana. Nu drog Rådström det längsta strået med 1,3 sekunder i rygg på Adolfsson.

Emil Bergkvist blev nu tvåa i Elit A – samt trea i sammandraget.

– Jag är riktigt nöjd med helgen som helhet, sammanfattar Emil själv.

Totalt i Sverigeserien – efter vintersäsongen – toppar han tabellen i Elit A efter en seger, en andra- samt en tredjeplats.

På plats i Sundsvall fanns även Sandvikens Eddie Lundqvist. Facit blev en femteplats på lördagen samt en nionde på söndagen, i klassen för C-förare.

Alexander Westlund, Gestrike, vann ungdomsklassen på söndagen efter att ha slutat trea dagen innan. Lina Björklund från Gävle knep en andraplats i lördags och följde upp med att bli fyra dag 2.