Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dag på Estraden med härliga dansare

Under lördagen besökte vi på Prima Estraden, i Sätra, för att kolla på den dansuppvisning som Ackes danskola har förberett.

I salen hade barn och ungdomar i alla åldrar samlats för att visa upp sina danser. En av dem var 23-åriga Hannah Frelin.

– För mig så betyder dansen allt, säger hon. Den gör mig glad, men jag ser också på den som träning. Det som är bäst med dansen är nog gemenskapen, man gör alltid saker tillsammans.

I 15 år så har Hannah dansat olika stilar såsom house, jumpstyle, newschool och street. Vi fick se många av dessa danser, tillsammans med andra stilar som exempelvis cha-cha, hiphop, tango, disco och vals.

De olika dansstilarna gjorde att nästan alla som var på Estraden fick se en uppvisning som passade dem. För de yngre barnen var höjdpunkten rond nummer 3, en uppvisning där dansare i åldern 11–13 dansar till låten The fox.

För de lite äldre så fanns det ett flertal nummer, bland annat rond 12 som framfördes av Ackes egna tävlingsdiskodansare. Tävlingsdansarna stal även showen när de i äkta Let´s dance anda framföra kända pardanser som cha-cha, rumba, vals och tango.

För de som missade uppvisningen så finns det chans att se Sandvikens dansare uppträda på Folkets Hus i dag, söndag..

Emelie Johansson och Feben Abraha.