Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En döende stad – ingen pratar om problemet att få kunder till butikerna

Nu är det upp till er beslutsfattare att lösa situationen kring ombyggnationerna i centrala Gävle. Ni har tagit ett beslut som har drabbat oss butiker och företag så hårt att vi förlorat 30-40 procent i månaden av vår försäljning, vilket innebär att jobb försvinner och folk blir utan lön.

Allt fler säger att de inte vet hur länge de kommer kunna fortsätta driva sina företag och på Söder har vi redan flera butikslokaler gapande tomma mot gatan. Även torghandlarna som säljer närproducerat säger att de har drabbats hårt av dessa ombyggnationer. Kunderna säger att de undviker att besöka centrum och Söder för att det är krångligt att ta sig fram med bil. Att ta bussen är inte ett alternativ för alla eftersom man inte vet vart man ska kliva på eller av.

Men av någon anledning prioriterar man att lägga flera miljoner på en fin stad där man ska cykla och gå med värmeslingor under fötterna, men utan några butiker, restauranger eller kaféer att besöka?

Ett sätt att få kunderna åter nu under ombyggnationerna skulle kanske kunna vara att erbjuda gratis parkering med p-skiva i två timmar? Det skulle ge folk möjlighet att parkera och gå runt för att uträtta sina ärenden.

Vi behöver en förändring och det är nu! För det ligger väl även i ert intresse att jobba lite för att få in skattepengar till era löner och krognotor? Snart är det dags för julhandeln, vad händer om era beräkningar att vara färdiga skjuts fram? Det finns ingen marginal för att missa julhandeln det skulle vara dödsstöten för hela handeln i Gävle!

Johanna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare