Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En konstnärsresa sommaren 2009

Ibland är det inte förrän man kommer hem från en resa, som man ser vad det var man egentligen såg… Detaljer som man missat, men som finns i kameran att upptäcka senare.

Annons

Jag tog med mina två barn till Köpenhamn för ett dygn – för vad gör man när barnen tjatar om att åka utomlands men de ekonomiska resurserna är knappa – Danmark är nära, men ändå ett annat land.

Vi tog tåget från Gävle en tidig morgon och var efter ett snabbt tågbyte i Stockholm, framme i Köpenhamn kvart i två på eftermiddagen.

Hotellet passade oss utmärkt med perfekt läge, bra rum och trevlig personal. En av portiererna var som tagen ur en italiensk gangsterfilm, tillräckligt avskräckande för att undvika syskonbråk i foajén.

direkt, lämnade packningen på rummet och gav oss ut. Det första vi gjorde var att köpa knallröd dansk pölse – det ska man ju göra i Danmark. Barnen var dock inte alls lika imponerade av denna som jag själv var i deras ålder, men gott var det.

När korven var uppäten begav vi oss till Ströget, men vi hann inte särskilt långt förrän minstingen fick syn på en leksaksbutik som absolut måste besökas. Det hjälpte föga att förklara att vi ju faktiskt har BR Leksaker även i Gävle…

med och sonen, med sitt sinne för detaljer, lade beslag på den ett tag. När jag efteråt tittade på vad han egentligen fotograferat fick jag en inblick i vad som kan vara intressant i en sjuårings värld – den snirkliga foten på en lyktstolpe, en fontän sedd ur grodperspektiv eller en närbild på en dansk budbil.

Små saker jag själv brukade ha blick för men som försvunnit till förmån för helheten. Helheten i att ha koll på barnen, på trafiken, åt vilket håll vi ska gå… Här fick jag en påminnelse om att se det sköna i det lilla!

Det väckte lusten att teckna igen, något jag också glömt ett tag.

 

drog vi oss mot Tivoli som planerat. Det kostar en del så jag nöjde mig med att köpa varsitt åkpass till barnen och betalade endast inträde till mig själv. Jag avstår numera mer än gärna allt som snurrar och gungar!

Morgonen därpå tog vi det lugnt, åt en god frukost som avslutades med danska wienerbröd (med choklad på förstås) och checkade ut vid halv elva på förmiddagen.

blir det inte alltid som man planerat. Små ben blir snabbt trötta, så varken HC Andersenmuseet eller någon konstrunda hanns med. Istället tillbringade vi även den här dagen på Ströget, med att kolla in affärer (bland annat varuhuset Illums, vars övervåning är full med rolig design, vilket roade både mig och dottern) och människor…

Efter att ha ätit lunch i strålande sol på en uteservering var det så dags att ta tåget mot Göteborg, för vidare färd mot Lysekil. Men det är en annan historia.