Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En lutning åt Gud kan vara nyckeln till vackra kläder

Jag hör radion som ett svagt brus i bakgrunden medan jag febrilt springer omkring likt en mycket förvirrad och jäktad höna hemma. Jag är på väg ut, och är som vanligt ute i sista stund (läs: jag blir med all säkerhet sen). Jag söker efter ett specifikt klädesplagg bland en färgglad ocean av olika klädesplagg. Förbannade (och så dyra) plagg. Jag skall finna dig om det är det sista jag gör!

Med stressade ögon stora som tefat skannar jag av plagg efter plagg, möbel efter möbel. För ja. Både golv och ­möbel agerar tyvärr allt för ofta garderob. Uttrycket ”det är som att hitta en nål i en höstack” upplevdes som en mycket korrekt beskrivning av min situation.

Att jag aldrig har en omsorgsfull ordning på mina stackars, och så många gånger dyra plagg, hinner jag förbanna mig själv. När jag sedan stannar upp för en kort stund och noterar vad som hörs från radion och beaktar att det brus jag noterar är årets upplaga av vinter i P1.

Med en beslutsamhet att trots allt nå i mål fortsätter jag mitt ­desperata grävande efter det förbannade plagg och nej, ett annat alternativ till plagg var inte på tal om sak. Denna gång dock med det ena örat försiktigt, men nyfiket spetsat mot radion när jag upp­fattar ett ”du har lyssnat på vinter i p1 med mig Tomas Sjödin…”. Jag befann mig i närheten av min bokhylla när mitt nyfikna öra registrerade det. Och vad beskådar inte mina ögon om inte en bok av just Tomas Sjödin. Mitt framför näsan. I min bokhylla. Ett intressant sammanträffande, funderar jag.

Jag tar tag i den lilla pocketboken med det tilltalade namnet ”Jag lutar åt Gud” och observerar början på förordet: det mänskliga livet lutar. Det är inte riktigt i våg. Oftast tänker man inte på det, men ibland känns det väldigt tydligt. Allt faller plötsligt av åt ett oväntat håll. Oväntat håll, lutning. Att luta.

En tanke far igenom mitt huvud och jag får som en viskande röst att luta mig neråt för en titt under sängen. Det enda område mina ögon hittills inte skannat. Förbaskade plagg, där var du ju! Att luta åt Gud kan visa sig vara en lutning åt efterlängtade, vackra klädesplagg. Jag tackar Gud (och Tomas) för den lutningen. Amen. Jag stänger av radion, tar på mig plagget och skuttar ut.

Sara Delshad

redaktionen@arbetarbladet.se