Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En miljon kronor har Hofors samlat in till Musikhjälpen – slår alla rekord!

Hoforsbornas givmildhet slår alla rekord.
Nu har den lilla kommunen med drygt 9 000 invånare tillsammans samlat in över 1,2 miljoner kronor till Musikhjälpen. Mest i hela Sverige.
– Vi är sjukt starka på den här orten – och det här bevisar det! konstaterar en överlycklig Marita Söderström.

Insamlingen "Med kärlek från Hofors" som startades av Marita Söderström har väckt ett enormt engagemang bland Hoforsborna. Och gjort Hofors riksbekant på kuppen.

I veckan slog man det tidigare rekordet för hur mycket en insamlingsbössan någonsin samlat in i Musikhjälpens historia. Nu har man mer än dubblat den summan.

Vid 16-tiden på söndagen nådde man det magiska målet som nog ingen ens hade vågat drömma om – 1 000 000 kronor!

Lite senare under kvällen hyllades Hofors insats i Musikhjälpen.

Marita Söderström, Emil Eriksson och Hoforsborna fick åter vara med i direktsändning – denna gång via telefon från torget i Hofors där 300-400 personer hade samlats – och ta emot hyllningarna från Musikhjälpens programledare och från publiken i Örebro.

Kodjo Akolor konstaterade att "Med kärlek från Hofors" är den i särklass största enskilda insamling som gjorts i Musikhjälpens nioåriga historia. Och lyfte fram Hoforsborna som förebilder.

Marita Söderström berättade att Hofors lyckats för att man är många som har gått ihop och gjort mängder av små saker som tillsammans blivit något stort. Till exempel lyckades man i helgen skrapa ihop ytterligare 40 000 kronor på samla in och panta burkar och flaskor.

– Minsta lilla grej spelar roll. Man behöver inte slänga in 500 000 för att vara en hjälte, det räcker med en krona. Är man bara många så funkar det!

När Arbetarbladet ringer upp henne efteråt konstaterade hon att insamlingen väckt till liv en anda av solidaritet som av tradition funnits i Hofors och som hon hoppas ska leva kvar.

– Nu har vi satt i gång en resa som vi ska försöka förvalta framöver. Det här har skapat en gemenskap, styrka och stolthet som jag tror kommer att ha effekter för hela kommunens framtid. Om man nu får vara så kaxig.

Men nu är vi lite oroliga för Hoforsborna – är ni utfattiga nu, har ni råd att fira jul eller behöver vi ha en insamlingsgala för Hofors?

– Jag har också tänkt tanken att är det nån enda som har ett öre kvar? Men nej, ni behöver inte vara oroliga. Det är många bäckar små som gjort det här möjligt och vi står otroligt starka nu!

När programledarna gick ur buren på söndagvkällen hade Musikhjälpen totalt samlat ihop 49 miljoner kronor.

Vi har direktrapporterat från slutspurten i Musikhjälpens insamling här!

LÄS MER OM HOFORSBORNAS INSAMLING:

Efter insamlingssuccén – nu kan skyltarna till Hofors komma att bytas ut

Marita och Hofors hyllas av Kodjo Akolor i Musikhjälpens direktsänding.

Filip och Fredrik hyllar Hofors – "Så jävla fantastiskt"

Här ger sig cyklisterna iväg till Musikhjälpen i Örebro

"Med kärlek från Hofors" krossar rekordet – är nu största insamlingsbössan i Musikhjälpens historia