Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En nick ifrån derbysuccé

SIF:s sista drag för att försöka avgöra mot Strömsberg – in med mittbacken David Svanberg på topp för att nicka.
Och nickade gjorde han – men inte i mål.
– Det hade varit fint om den gått in, sa han efter 1–1 (1–1).

Annons

David Svanberg, som slet av hälsenan i slutet av förrförra säsongen och haft en lååång väg tillbaka, hade inte spelat en sekund i årets division 2 – men när Strömsbergs Roni Ali fick sitt andra gula kort och åkte ut med knappa kvarten kvar var det dags.

– Vi förstod att vi skulle få ytterligare tryck och vet att Svanberg är stark på huvudet, sa SIF-tränaren Stefan Lundin.

– Ordern var att vi skulle lyfta långt och högt, sa Svanberg själv – "...och att jag skulle försöka nå högst".

Och det gjorde Svanberg, två gånger inom loppet av nån minut just efter att ha blivit inbytt. Först efter en hörna då han nickade nån meter över.

Minuten senare kom det stora läget.

– Jag fick bollen lite för långt bakom mig, men lyckades ändå få ner den bra. Men nicken gick för rakt på, även om Martin Sundström var bra med också, sa Svanberg, vars jättechans mynnade ut i ännu en resultatlös hörna i stället.

Svanberg var lika besviken som alla andra SIF:are över två tappade poäng mot ett bottenlag, men visst syntes det att några få spelminuter var ett stort steg framåt för honom personligen även om det inte blev något segermål.

– Hela förra säsongen blev ett mellanår för mig och först nu känner jag att jag har börjat träna ikapp. Man hade laddat länge för det här. Det vore förstås bra om vi haft ett B-lag så man kunde matcha i gång lite, men det är som det är. Men det är värre för de som är yngre, jag har ju ändå viss rutin.

Innan bytet med fem minuter kvar, satt Svanberg från sidan och såg Martin Sundström, en av alla de gamla SIF:are som huserar i Strömsberg, "vara med bra" gång på gång. SIF skakade egentligen fram tillräckligt med bra chanser för att vinna, men fastnade ofta på målvakten.

– Så har det sett ut i många matcher tidigare också. Vi har svårt att göra mål. Man sitter ju på bänken och sliter sig i håret.

Nu fick också ett defensivt Strömsberg matchen dit de ville, då SIF-målvakten Niklas Nyström drullade in ett ganska tamt långskott till 0–1 i första halvlek.

– Det vete sjutton hur den kunde gå in. Det målet kändes tungt, det gav Strömsberg ett bra utgångsläge även om vi kvitterade ganska snabbt, sa Stefan Lundin.

Inget av de två lagen hade spelat någon oavgjord match innan. Nu tappar SIF mark i toppen medan Strömsberg glädjs över en bonuspoäng i botten.

– Med tanke på hur det blev där i slutet så är vi så klart glada för oavgjort. Vi har hållit spelet uppe mot topplag tidigare men inte orkat hela vägen så jag är jätteglad för killarnas skull nu, sa tränaren Carlos Santis.

Han hade just tänkt byta ut Roni Ali när mittfältaren åkte ut.

– Han glömde att han hade en varning när han petade till bollen och fick sin andra. Lite olyckligt, men vi höll ut och varje poäng är viktig för oss där nere, konstaterar Carlos Santis.