Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ovanligt vattnig soppa

Tre astronautapor som hjälper några människoforskare att återföra en borttappad raket från andra sidan universum. Krydda med lite förälskelse, ett gäng segt levererade ordvitsar och en rymdvarelse tillika diktator med en förkärlek att doppa sina undersåtar i kvicksilver så du har storyn i ”Space chimps”. Att koka soppa på en spik är mer en regel än ett undantag när man gör tecknad barnfilm, men just denna soppa har blivit ovanligt vattnig. Producentteamet, som även stod bakom succéfilmerna om Shrek, verkar totalt ha glömt bort vikten av humor.
Jag kan föreställa mig att några barn kommer att skratta när figurerna ramlar och gör sig illa men en sådan slå-i-backen-humor är väl egentligen inte bra för någon? Dialogen känns så tråkig och estetiken så snabbt ihopknåpad att inte ens om de tecknade schimpanserna var utbytta mot riktiga, talande djur i närkontakt med riktiga, talande utomjordingar skulle filmen få mer än en trea. Om du absolut vill se tecknad djurfilm så slår kung fu-kunniga pandor dessa schimpanser vilken dag som helst.
Mirjam Johansson