Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En temperaturhöjare mitt i vintern

Hur coolt är det inte att se få ägaren av Gävles genuinaste ölhak gå upp på scen och riva av ett par låtar med en superrutinerad bluesgitarrist från USA?

Annons

Otroligt häftigt om du frågar mig. Chris Hiatt med band höjde temperaturen avsevärt inuti en välfylld CC-pub denna söndagkväll.

Innan dess bjuder amerikanen, med bas i Florida, på eget material och sanslöst inspirerade tolkningar av sin husgud, Stevie Ray Vaughan. Sverigevännen Chris Hiatt är ute på sin fjortonde Sverigeturné och med sig denna gång har han Chris Klettke på trummor och Steve Graves på elbas. Klettke eller ”Crash” som han kort och gott kallas ser nästan ut att sova bakom sitt trumset. Han ser nästan löjligt avslappnad iklädd bandana och tillsammans med ”Stevie G” bildar de båda ett grundfundament åt bluesgitarrmästaren Hiatt. Trion låter i sina bästa stunder som ett Hendrix Experience eller Vaughans kompband Double Trouble.

”If the house is rockin’ don’t bother knockin” är en programförklaring från som heter duga och den talar om exakt vad det här handlar om, ren och äkta musikglädje som kommer från hjärtat. I den egna kompositionen ”Rise again” är Chris Hiatt i symbios med sin ljusblåa Fender Stratocaster medan han med oerhörd känsla smeker de ruffiga bluesackorden. The Yardbirds ”For your love” är något ofokuserad men den fungerar och låten framförs bra mycket råare än originalversionen som är gjord i mitten av 1960-talet.

Tyvärr hann jag inte se det andra setet på grund av pressläggningen. Låtarna som pubägaren Sven fick nöjet att jamma loss i var i alla fall ”Johnny B. Goode” och ”I saw her standing there” för er som undrade.

Jonny Hjortfors