Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En tvåa i ett HSB-hus i Gävle blir 116 kronor dyrare

HSB höjer hyrorna med 2,9 procent i 420 lägenheter i Hille, Strömsbro och på Söder i Gävle. Det betyder att en tvåa med en hyra på 4 000 kronor i månaden blir 116 kronor dyrare att bo i från 1 januari.

Annons

 

HSB Gävleborg krävde från början en höjning på 5 procent på utgående hyra.

– Man kan inte alltid få som man vill, säger Sten Halseth, vd i HSB Gävleborg.

Det kan bli tal om att tumma på planerat underhåll för att kalkylerna ska stämma, menar han. När hyreskraven ställdes såg det dock ut som att räntorna skulle bli mycket högre än vad de är i dag och ser ut att bli framöver.

De berörda lägenheterna ägs av Ankarhusen, ett bolag som HSB bildade när man för några år sedan köpte ett antal hyreshus från kommunägda Gavlegårdarna.

Hyrorna för andra HSB-ägda lägenheter i Gävle sätts när de allmännyttiga bostadsbolagens hyresförhandlingar är klara.

Hyresförhandlingarna för Gavlegårdarna i Gävle fortsätter i dag fredag. Förhandlingarna om hyrorna hos Sandvikenhus i Sandviken är inte heller klara.

Arbetarbladet sökte på torsdagen förgäves Annica Björsell, ombudsman i Hyresgästföreningen, för en kommentar om förhandlingarna om hyrorna i HSB-husen i Gävle.