Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En väloljad äventyrsskjutare

/

Annons

När Raven och iD Software återupplivar spelet som skapade förstapersonsskjutargenren så har man blickat en hel del mot filmerna med Indiana Jones.

”Wolfenstein” anno 2009 dryper nämligen av mystiska arkeologiska utgrävningsplatser och religiösa miljöer där onda nazister letar ockulta artefakter som ska ge det Tredje riket ett övernaturligt övertag mot de allierade trupperna.

Och precis som i filmerna om Indiana Jones så är det en man som ska stoppa det från att hända – den legendariske enmansarmén BJ Blaskowitz.

”Wolfenstein” drivs av ”Doom 3”-motorn, vilket gör upplevelsen oemotståndligt tjusig. Dessutom ramas den mysrysliga och actionpackade storyn in av mellansekvenser i världsklass.

Spelet i sig är en synnerligen väloljad skjutare utan direkta brister.

Kontrollen sitter som en smäck och slutresultatet känns som ett ”Call of Duty” kryddat med zombies och övernaturliga krafter.

I jämförelse med mer moderna skjutare, som ”Killzone 2” och ”Gears of War” så kan jag sakna ett mer utvecklat sätt att ta skydd bakom väggar och föremål.

Å andra sidan får man här ett högre tempo, så det är mest en fråga om tycke och smak.

Hur som helst så visar ”Wolfenstein” att ”The Grandaddy of First Person Shooters” fortfarande är en pigg titel att räkna med, såväl i kampanj som det coola flerspelarläget.

Rekommenderas varmt!

Annons