Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En vecka sedan storbranden i Vallhov – polisen har inte hunnit analysera: "Svårt att tolka saker och ting"

 
Storbranden i Vallhov
Visa alla artiklar

En vecka – kantad med sorg, förtvivlan och ovisshet för de drabbade – efter branden som ödelade nio radhus i Vallhov har polisen ännu inget besked om vad som orsakat förödelsen.
– Jag hoppas kunna lämna svar i slutet av nästa vecka, säger kriminalteknikern Per Ringqvist.

Första larmet om den stora branden på Fredriksgatan i Vallhov kom in vid 17-tiden förra fredagen. Innan räddningstjänsten hunnit tygla lågorna hade nio hem i två radhuslängor blivit totalförstörda.

LÄS MER: Efter kritiken – räddningstjänsten följde rutinerna: "Vi kan inte vara nöjda"

Abretarbladet att tidigare pratat med bland andra Thomas och Anne Forsberg som förlorade allt i branden.

– Min fru hann få med sig bärbara datorn och handväskan, allt annat brann upp, sade Thomas Forsberg ett par dagar efter branden.

Polisens tekniker var klara på platsen under helgen, men efter att ha sett hur stora skador det var gick presstalespersonen Mikael Hedström ut i medier och bad om allmänhetens hjälp. Man behövde bilder från då det tog fyr.

– Vi har inte fått in några nya bilder vad jag vet, säger Mikel Hedström.

Kriminalteknikern Per Ringqvist, som ansvarar för analysen av branden i Vallhov, har ännu inte hunnit kika igenom allt material då det har varit fler bränder i länet den senaste veckan.

– Jag hoppas kunna lämna svar i slutet av nästa vecka. Det är så pass sönderbränt att det är svårt att tolka saker och ting. Jag måste få tid till att titta på både bilder och filmer som personer har tagit och se själv på platsen. Sen lite förhör på det, säger han lätt stressat över telefon från en brand i Arbrå utanför Bollnäs.

LÄS MER: Dagen efter storbranden – Bror letar efter sin katt och Hans besöker sitt utbrunna hus

Polisen utreder fortfarande händelsen som mordbrand alternativt grov mordbrand och har hållit ett antal förhör. Det finns ännu ingen misstänkt.

– Det handlar om att först veta om brandorsaken. Men sedan kanske det är någon granne som kan redogöra var det började brinna, eller om någon rentav erkänner, säger Mikael Hedström.

TV : Se Arbetarbladets livesändning från branden.

LÄS MER OM BRANDEN:

Sandvikenborna öppnade sina hjärtan efter storbranden: "Det var helt sjukt. Det går inte att förklara"

Sandvikens släckbil i Valbo när larmet gick - därför blev den försenad

Malena Ernmans barndomshem i Vallhov brann ner: "Känns konstigt och lite ledsamt"

Deras hus klarade sig mot alla odds – men de är tveksamma till att bo kvar

Katterna flydde mitt i storbranden i Vallhov – Hasse och hans sambo Lisbeth har räddat alla