Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Endast tonårstjejer göre sig besvär

Det är inte ofta som jag önskar att jag var en tonårstjej, men de två senaste timmarna hade det könsbytet gjort mitt liv avsevärt bättre. För utan att kunna sucka trånande efter Robert Pattinson, från ”Twilight”-filmerna, har ”Remember me” inte mycket att erbjuda, med sin historia om krånglig kärlek mellan två sörjande ungdomar. Han sörjer en bror som tog självmord, samtidigt som han hanterar en till synes hjärtlös far. Hon såg som barn sin mamma bli mördad på tunnelbanan. Och eländet bara växer.

Robert Pattinson måste ha jobbat stenhårt framför spegeln på sin James Dean-look. Öva lite till, Robert. Så här långt har han fått till ett fint knullrufs, resten får han öva lite mer på. Den rebelliska sidan överlåter han åt en cigg att agera, och att outsourca skådespeleri är inte särskilt imponerande.

Mot slutet får filmen en snygg vändning, med datumet 11 september skrivet på en griffeltavla – datumet räcker för att berätta allt som sker. Men vid det laget är alla utom 14-åriga flickor innerligt trötta på Robert Pattinsons sugande blickar. Å andra sidan är alla i salongen 14-åriga flickor.