Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelska skolans talangjakt lockade fullt hus

/
  • Här är eleverna som valdes ut bland totalt nittio tävlande i Engelska skolans talangjakt.
  • Nytt för i år är att eleverna ställde ut sina skapelser. Här syns några pepparkakshus som hämtat inspiration från världens kulturarv.
  • Dekorativa ljusskulpturer från åttondeklassarna på Engelska skolan.
  • Eleverna har också i samarbete med slöjdläraren Albert Lauschus gjort isskulpturer på temat talangjakt. En mikrofon, en g-klav, en annans och en cylinderhatt syntes framför ingången till Estraden.

På onsdagskvällen var Estraden fullsatt av hundratals elever från Engelska skolan och deras familjer.
– Vi har jobbat hela dagen med de sista förberedelserna, säger konferencier Li Eriksen.

Annons

Ingången kantas av brinnande marschaller och isskulpturer som eleverna gjort i samarbete med slöjdläraren Albert Lauschus. Skulpturernas tema var talangjakt och en mikrofon, en g-klav, en ananas och en cylinderhatt syntes i frusen form framför ingången till Estraden.

– Eleverna har varit väldigt duktiga och mejslat fram fina former. Jag har använt motorsåg för att göra grovjobbet, förklarar Albert Lauschus.

Nytt för i år är även att eleverna ställde ut olika skolarbeten som de tillverkat under hösten. Bland annat pepparkakshus som hämtat inspiration från världens kulturarv.

Den årliga talangjakten för årskurs tre till nio, har Engelska skolan i Gävle anordnat sedan 2008. Men i takt med att evenemanget växt har det krävts större lokaler, därför hölls årets upplaga på Estraden.

80 stycken barn gick på audition för talangjakten och av dem valdes sju stycken ut för att visa upp sina talanger på onsdagskvällen.

– Sedan väljer en jury bestående av två föräldrar, två elever och två lärare ut sex pristagare. Men alla som tävlar i kväll får ett pris, säger Adrian Barzey, social manager på Engelska skolan.

Kvällens konferencier Li Eriksen är en av många elever som har lagt ned mycket tid på förberedelserna.

– Det som tagit mest tid är att skriva ned presentationerna av alla deltagare. Vi har gått runt och intervjuat alla och frågat dem vad de vill att vi ska säga om dem, säger Li Eriksen.