Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enormt förakt för medlemmarna

Annons

Trots att partiets opinionssiffror ligger på aldrig tidigare låg nivå vidhåller Juholt att han ska vara kvar som partiordförande. Samma förakt visar partiets övriga ledning. Man måste gå till stalinismen för att finna något liknande förakt för partidemokrati och viljan att lyssna på medlemmarna. Det verkar vara en samling krukor som omger Juholt eftersom ingen vågar högt säga att han måste avgå.
När Juholt skryter med att han skall besöka alla distrikt är detta löjligt. Vem träffar han där om inte de redan frälsta? Det är ju till den andra delen av befolkningen han måste vända sig om han skall kunna påverka opinionen.
Men inte bara Juholt måste gå. Man frågar sig hur någon kunnat föreslå Jämtin till partisekreterare. Hon är lika ideologi- och färglös som någon ankunge.
Nu kvarstår bara två personer som kan återupprätta partiets anseende och det är Nuder och Padgrotsky.
Jag fick mig en tankeställare om hur förvirrad Juholt är. Han påstod nyligen att Reinfeldt inte har någon vision för EU. Reinholt var ju så smart att han fick Juholt och socialdemokratin att
godkänna Lissabonfördraget. Därmed fick Reinfeldt sin vision (Det extrema marknadsliberala samhället) genomförd med socialdemokratins hjälp. Så nog har Reinfeldt en vision. Däremot saknar Juholt och socialdemokratin en sådan. Om han vill skapa en socialdemokratisk vision då skall han börja med att ta avstånd från Lissabonfördraget och i stället gå tillbaka till de socialdemokratiska rötterna. Börja med att återupprätta arbetarnas, de sjukas, de arbetslösas och pensionärernas rättigheter. I övrigt är det bara att studera socialdemokratins historia och handla efter denna. Då blir socialdemokratin vinnare 2014.


Olle Ljungbeck, Gävle

Mer läsning

Annons