Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ephrem showade i Hofors derbyseger

Det var två lag som slåss för sin överlevnad som möttes i herrtreans gästrikederby.
Då tog Hofors tre blytunga poäng i bottenstriden.
Segerreceptet? En spelsugen Ephrem Kidane dominerade stundtals mot Järbo.

Järbo och Hofors har haft det tungt i division 3 södra Norrland. Inte minst efter sommaruppehållet där båda lagen har inlett med tre raka förluster.

Därför borde det ha varit två lag stukat självförtroende som kom till Gullhedens IP för derbymatch. Men det syntes inte på Hofors Ephrem Kidane.

– Han var strålande på en träning här inför, så vi satte honom i en fri roll som anfallare i den här matchen, säger Hofors tränare Fredrik Lindholm.

Draget blev oerhört lyckat. Kidane vandrade över stora ytor, glänste med briljant teknik och hotade gång på gång.

– Ephrem är sjukt bra. Han har en otrolig teknik som få kan matcha på den här nivån, säger Fredrik Lindholm.

Efter att Hofors Juma Mulindwa gett bortalaget ledningen 20 minuter in, tog Kidane över föreställningen på egen hand.

Först skruvade han in 0–2 i Järbomålvakten Johan Gilles högra kryss. Därefter vände han bort försvararen Andreas Leljewahl efter ett inkast, tog sig fram mot mål längs med kortlinjen och fick in 0–3 via en Järbospelare.

Kidane hade stundtals show.

– Lite kanske, det gick bra, säger han.

0–3 i halvtid blev sen 0–4 bara minuter in i andra halvlek och matchen kändes helt avgjord.

Men Järbo sprattlade till när tränare Patrik Kihlström slängde in anfallaren Johan Lindkvist, som inledde på bänken eftersom han varit sjuk under veckan.

Plötsligt uppstod chanser gång på gång för Järbo, som tog över kommandot i matchen. Johan Lindkvist fick i princip alla chanser, och kunde ha gjort fler än sina två fullträffar.

– Det borde ha blivit fler mål. Det som är bra i dag är att vi höjer oss i andra. I övrigt gör vi oss själva inte rättvisa, säger Johan Lindkvist.

Järbo kom aldrig närmre än 2–4. Nästjumbon har sex poäng upp till kvalstrecket med sju matcher kvar att spela.

– När man ligger här nere har man inte flytet med sig. I första skapar vi lika bra chanser som Hofors, men lyckas inte sätta dom. Det är bara att kämpa vidare, säger Patrik Kihlström.

Fixar ni kontraktet?

– Vi måste tro på det så länge chansen finns.

Hofors fick med sig tre blytunga poäng som gör att de fortsatt håller sig strax över kvalstrecket.

– Jag hoppas det här ger oss självförtroende. Vi har mycket kvalitet i laget, det gäller bara att få ihop det till en helhet, säger Fredrik Lindholm.