Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericssons beslut beror inte på kommunens driftsform

Jag beklagar djupt att Svenskt näringslivs representant i Gävle inte har bättre insikt i hur internationella företag drivs, skriver Carina Blank (S) i sitt svar till Lars Beckman.

Annons

Jag beklagar djupt att Svenskt näringslivs representant i Gävle inte har bättre insikt i hur internationella företag drivs.

Att ens antyda att Ericssons beslut beror på, eller att de varslades framtid står och faller med, i vilken driftsform den kommunala verksamheten bedrivs, ter sig mycket märkligt.

Jag beklagar också att Lars Beckman uttalar sig utan att veta något om processen inom Ericsson eller vad Gävle kommun gör. För att lösa de stora frågorna tillsammans har vi samlat aktörer i Gävle, regionen och från landet i övrigt. Aktörer som vill och kan delta och jobba för de varslade på Ericsson, för teknikkompetensen i Gävle och teknikutvecklingen i Sverige.

Det arbete som gjorts i samband med Stora Ensos nedläggning i Norr- sundet – och som varit mycket framgångsrikt – utgör nu modell för vårt arbete för de anställda vid Ericsson.

Slutligen vill jag under inga omständigheter låta de varslade på Ericsson utgöra slagträ i en politisk debatt.

 

Carina Blank (S)

kommunstyrelsens ordförande

Mer läsning

Annons