Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett fallfärdigt hus

Socialdemokratin är som ett stort hus dit vissa har tillträde, och andra inte. Vanligt folk från arbetarklassen får vara med och bygga huset, men när det är klart så blir vi inte insläppta.

Annons

För inne i huset bygger eliten upp sin egen värld och avskärmar sig från verkligheten.
Arbetarna står utanför och tittar in.
Socialdemokraterna måste nu bygga ett hus där alla får vara med.
Socialdemokratin behöver återigen bli en folkrörelse. Men den som tror att Mona Sahlin och hennes undersåtar kan åstadkomma det, ljuger för sig själv.


Mona Sahlin skulle inte ha den position hon om det inte vore så att honär en av Göran Perssons knähundar. Buga, bocka, nicka och slicka har länge varit ledord i rörelsen.
Gräsrötterna har nästan inte haft något att säga till om. Om de motsätter sig ledningen får de känna på partiets piska. Kritiska socialdemokrater tystas, och en del har motarbetats så till den grad att de blivit tvungna att gå till psykolog. Kommentarer som: ”När du är här representerar du inga jävla väljare, utan partiet”. Socialdemokraterna måste börja kräva att arbetare och lägre tjänstemän ska få det bättre.
Att vården måste förbättras.
Att alla, särskilt de inom hotell- och restaurangbranschen, handeln och vården, ska ha rätt till heltid. Att de ska ha högre löner.


Sossarna måste också lägga ner mycket krut på att utforma a-kassan i framtiden. Den sänkta a-kassa som borgarna genomfört slår hårt mot kvinnor – och främst arbetarkvinnor som redan har tuffa arbetsvillkor och stressiga yrken.
Socialdemokraterna måste visa att det menar allvar med sin ideologi, och sätta hårt mot hårt mot borgarna. Den nya regeringen är beräknad. Borgarna har plockat bort många arbetsmarknadsåtgärder. Genom det blir fler arbetslösa, och färre får a-kassa.
Fler blir tvungna att gå på socialbidrag, och på så sätt urholkas kommunernas budget. Det leder också till att det måste skäras ner på den kommunala vården, och på skolan.
Till på köpet leder slopad avdragsrätt för fackföreningsavgiften till att färre kommer att engagera sig fackligt.


Den borgerliga regeringen har byggt ett hus där vanligt folk inte ens får komma in. Socialdemokraterna måste ta sig i kragen, och se till att alla får en plats i det socialdemokratiska huset.


Mer läsning

Annons