Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett friskare och bättre Gävleborg

Vi står för ett nytt och visionärt ledarskap där personalen är en nyckel till framgång, skriver Patrik Stenvard (M), Carina Östansjö (FP),

Ingemar Kalén (KD) och Stig Zettlin (SVP).

Annons

Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Sjukvårdspartiet i Landstinget Gävleborg har för avsikt att efter valet 2010 utgöra kärnan i en ny politisk majoritet. Vi kommer inför valet 2010 att presentera ett gemensamt program där vi visar på den politik vi har för avsikt att genomföra.

Landstinget har i årtionden präglats av ett otydligt och dåligt ledarskap. Verksamheter har avvecklats i stället för att utvecklats och personal med värdefull kompetens har flytt ifrån oss.

Vi står för ett nytt och visionärt ledarskap där personalen är en nyckel till framgång. Det är viktigt att personalen och länsinvånarna får vara delaktiga i arbetet med att forma framtidens sjukvård i Gävleborgs län.

För några dagar sedan klargjorde den röd-gröna majoriteten att de återigen tar fram skattehöjning som medicin mot sjukvårdens ekonomiska problem. Skattehöjning presenteras även denna gång som en nödvändig åtgärd för att trygga sjukvården på sikt.

Skattehöjningsmedicinen har prövats flera gånger tidigare och har inte haft någon verkan. Skattehöjning är en kortsiktig lösning och tyder på att majoriteten helt saknar förmågan och idéerna till att utforma den framtida sjukvården i vårt län.

Vi säger nej till skattehöjning och välkomnar det stora ekonomiska tillskottet från staten. Tillskottet vill vi använda till att grundligt forma en hållbar och långsiktig sjukvård.

 

Annons