Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett helt nytt nöjesår väntar oss…

Yikes, nytt år...

Och vad har du gjort hittills? Legat och vältrat dig i sängen tills någon behagade visa Ivanhoe på tv och sedan blivit kvar där tills det blev dags för skräpmat? Vavavava?

 

Och nu är det dagen efter dagen efter och alla är sådär lite förvirrade över detta märkliga vakuum som har uppstått efter den extremt långa jul- och-nyårs-helgen och anar att någonstans därborta, faktiskt bara efter den här helgen, så kommer dimman att lätta. Och vad gör vi då?

Och vi som har givit oss själva nyårslöften också. Vi skulle äta nyttigare och festa mindre och börja träna och sluta stressa och sluta röka och sätta igång och göra något, vad som helst, gå en språkkurs på Medborgarskolan eller engagera oss i Röda korset. Så festade vi av det gamla året med torr champange och tournedos eller västerbottenpaj och hummer och låtsades som om det inte fanns någon morgondag. Och morgondagen blev ett provisorium. Ett undantag från alla löften.

Ja, det är ett elände. Någonstans måste du hårdlanda. Du börjar just inse det. Och när du väl gör det har du inte ens några pengar kvar. De gick ju åt till alla julklappar och alla juldagsfester och mellandagsreor och nyårsskumpor. Alla vet att januari är en usel nöjesmånad.

Kort sagt, det här är är ett sällsynt illa valt tillfälle för mig att uppmana dig: Försmäkta icke! Icke helt i alla fall.

Ja. Du kommer att hårdlanda ner i 2009 precis som du har hårdlandat in i alla andra år. Men nej, det gör inte särskilt ont. Det är en kalldusch och sen är det över. Och nej, du kommer inte att bli ett helnyktert träningsfreak det här året heller men ärligt talat: hade du verkligen väntat dig det?

Och när du väl funnit dig i allt detta, får jag fresta med ett avslöjande?

Vi står vi på tröskeln till ett helt nytt nöjesår. Jo, det är sant! Du kommer att kunna vältra dig lika vällustigt på krogar och klubbar som du kunde förra året. Du kommer kunna se Hello Saferide på Spegeln. Antony and the Johnsons på Cirkus. Håkan Hellström på konserthuset. The Zombies återuppstår från de döda och spelar på Debaser, bara för din skull. Och kolla: Morrissey kommer att stå på en scen i fucking Borås, hur sjukt är inte det?!

Så lev nu. Njut.

Men vänta till efter helgen.