Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett näringslivsråd utvecklar Gävle

Inom Gävle finns det ett antal olika kommunala råd vars syfte är att vara remissinstanser till kommunen.
Råden är också till för att kommunen ska kunna ha en kontinuerlig dialog med olika representanter för kommunens invånare.

Det finns råd för människor med funktionsnedsättning, pensionärer, ungdomar och några stadsdelar, men inte ett råd för dem som producerar under- laget till kommunens skatteintäkter – det vill säga kommunens näringsliv.

För att vårt Gävle ska utvecklas till en välmående kommun måste det finnas en god och kontinuerlig dialog mellan näringslivet och kommunens politiska ledning eller annorlunda uttryckt en god och kontinuerlig dialog mellan dem som producerar kommunens resurser och dem som fattar besluten om dem.

Tittar man på de kommuner som hamnar högt i olika rankingar kring näringslivsfrågor beror det oftast inte på att de är exceptionellt bra på att ge service till sitt lokala näringsliv utan att man är bra på att bygga upp förtroende mellan kommun och näringslivet.

Förtroende är inget man har utan något man förtjänar och detta har man uppnått genom att man är bra på skapa en god dialog med näringslivet och som gör att näringslivet känner sig delaktiga i kommunens utveckling.

I en föränderlig värld där Gävles välstånd hänger samman med hur väl vårt näringsliv står sigi den globala konkurrensen är det viktigt att kommunen och näringslivet drar åt samma håll. Vi inom folkpartiet liberalerna har därför tillsammans med våra partners i allians för Gävle före- slagit i vårt budgetförslag för 2009 att ett näringslivsråd upprättas så att det lokala näringslivet kan vara kontinuerligt delaktig i kommunens utveckling.

oppositionsråd för folkpartiet liberalerna i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel