Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett patienthotell med möjligheter

Annons

Tiderna förändras. Morgondagens lösningar hittas inte alltid i det som varit. Det gamla patienthotellet i Gävle har rivits och tjänat ut sitt syfte. Landstingsmajoriteten har genom konkreta olika uppdrag arbetat fram ett koncept som skall innehålla en hel del olika funktioner.
Undertecknade besökte för ett flertal år sedan patienthotellet Karlstad och lämnade då en rapport kring dess funktionalitet. Rapporten skrev också som en s k interpellation år 2005. Då med C i opposition. Det har tagit de här åren innan vi nu kommit ”till skott”. Och då med Karlstad som vår modell!
Byggnationen möjliggör också till att akutmottagningen får en bättre logistik. Dessutom kan man inom patienthotellet göra vissa sjukvårdsinsatser. Det handlar om en avlastning på vårdplatserna, ett hälsofrämjande arbete och kunna nyttja de anhöriga som resurser. Förutsättningen till att kunna genomföra konceptet och uppnå de positiva effekterna är just närheten till sjukhuset.
Det känns mycket positivt att oppositionen nu verkar ansluta sig till förslaget. Vi vill därmed att det skall vara enkelt att ta del av den goda vården, oavsett var i Gävleborg Du bor.

Hannah-Karin Linck
Carl-Ewert Ohlsson
C

Mer läsning

Annons