Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett riktigt trevligt spel -men barnförbjudet

/
  • Perfekt vuxenspel. ”Alice: Madness Returns” är en ganska blodig version av Lewis Carrolls klassiska saga.

Det har gått elva år sedan American McGee släppte det första Alice-spelet.

Annons

Den här gången har skaparen lämnat skeppet och startat spelföretag i Shanghai, men Spicy Horse förvaltar arvet på ett bra sätt. Den barnförbjudna versionen av ”Alice i Underlandet” fortsätter i övrigt på inslaget spår.

Flickan, vars familj omkommit i en brand, fortsätter brottas med sitt psyke och återvänder till ett underland som är i totalt kaos och där man löser problem med hjälp av förskärare, pepparkvarn och slagkraftiga käpphästar. Vi bjuds, helt enkelt, på en ganska blodig version av Lewis Carrolls klassiska saga. Och precis som sist det begav sig handlar mycket om plattformshoppande och pussel – lite som ett Super Mario-spel för vuxna.

Den grafiska formen är fin, men vissa texturer känns alldeles för grumliga för att platsa i ett modernt spel. Däremot fungerar kontrollerna klockrent och bjuder på en smidig upplevelse. ”Madness Returns” är ett riktigt trevligt spel för en äldre publik, även om man ibland har lite svårt att veta vad man ska göra härnäst. Som en bonus kan spelare ladda ner det första spelet i högupplöst version. Inte dumt alls.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons