Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett starkt Europa är nödvändigt!

Birgittha Bjerkén (M) vill använda Europasamarbetet till att göra Sverige och Europa bättre, friare och starkare för människor och företag.

Annons

7 juni i år är det val till Europaparlamentet och vi svenskar skall välja de svenska företrädare som vi har störst förtroende för. Första gången svenska folket fick rösta om EU handlade det om ja eller nej, skulle vi vara med eller inte.

Tiden går snabbt och i dag har vi varit medlemmar i 14 år. EU och det svenska medlemskapet finns, fungerar och vi har för första gången en Moderatledd regering som företräder Sverige i samarbetet. Det är en regering som på allvar vill ingå i kärnan av Europasamarbetet och använda inflytandet till att påverka, både aktivt och politiskt.

Det här valet handlar inte bara om att välja svenska företrädare utan även vilken riktning Europa ska ta och hur länderna i vår omgivning skall utvecklas. Miljöproblem, klimathot och internationell brottslighet är exempel på problem som vi inte kan lösa själva här hemma i Sverige. Vi medborgare måste kunna kräva svar på dagens och morgondagens vardagsproblem.

Europa står inför stora utmaningar och många tycker att Europafrågorna är avlägsna och svåra att greppa över och just därför är det stundande valet till Europa- parlamentet viktigt.

Att kunna skapa ett starkt Europa och värna Sveriges intressen handlar ytterst om ledarskap och förmågan att skapa delaktighet kring den svenska linjen.

Mer läsning

Annons