Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Examensprov med UF-mässa

I går var det examensprov för turismtreorna på Borgarskolan.

St Ansgars hus fylldes med besökare och utställare när turismeleverna agerade värdar och värdinnor för årets UF-mässa.

De 17 treorna på handelsprogrammet, med inriktning turism, har ägnat hela höstterminen åt att planera den årliga Ung Företagsamhet-mässan. En del av utbildningen går ut på att lära sig planera och arrangera mässor och andra evenemang.

– Och det har varit mycket planering, konstaterar värdinnan och turismeleven Britta Strandberg som minglade bland gäster.

– Det är himla kul nu när det är igång.

Förutom att se till så att gästerna har det bra ska också värdinnorna se till så att allt flyter på för UF-företagen som ställer ut sina alster på den årliga mässan.

Flyttat ut på stan

Nytt för i år är att eleverna valt att flytta från skolans gymnastiksal till en mer central lokal – för att locka fler än bara elever, föräldrar och lärare.

– Det har varit fullt med folk här hela dagen, säger Britta Strandberg och konstaterar att det var ett lyckat drag att hålla till i St Ansgars hus.

Jury utsåg vinnare

Bakom montrarna dolde sig UF-företag från handelsprogrammet och samhällsvetarprogrammet och under dagen utsåg en tremannajury, med representanter från Furuviksparken, Divas boning och Stuveribolaget, bästa affärsidé, produkt, monter och säljare.