Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Expertens bästa cykeltips

Våren börjar sprida sig över landet och för många är det äntligen dags att ta årets första tramptag. Är du en av dem som vill satsa på en nyköpt cykel men är osäker på vad du behöver? Cykelexpertens viktigaste råd är att provcykla innan du köper.

Begagnad tantmodell, värsta terrängbiken eller en glänsande hybridhoj med 21 växlar? Att veta vilken typ av cykel man behöver och vill ha är inte det lättaste.
– Allra först måste du veta om du ska ha cykeln till sport eller transport, eller kanske båda, säger Bo Dellensten, cykelexpert och mångårig konsumentjournalist som ligger bakom sajten cykelguiden.nu.


Men oavsett vilken typ av hoj man är ute efter är det bäst att prova sig fram till vilken som passar ens egna behov.
– Prova alltid minst två cyklar, det är ju viktigt att du sitter bra och trivs på din cykel. Känn efter så att den är lagom stor och har bra styrning. Testa också att ta dig upp för en backe, om ramen är bra ska det gå lätt.
Här intill tipsar Bo Dellensten om vad du ska tänka på om du går i cykelköpartankar.