Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra-föreställningar av Faust!

Det blir fler föreställningar av den hyllade och utsålda Gävleuppsättningen ”Faust i Gasklockan”. På onsdagskvällen meddelades att ytterligare biljetter ska släppas.

”Då vi fått ett sådant fantastiskt publikmottagande och nu har en utsåld spelperiod är vi i dag mycket glada över att kunna presentera ytterligare tre föreställningar av Faust i Gasklockan!”, skriver Folkteatern i ett pressmeddelande.

Redan veckan efter premiären 6 mars lovade teaterchefen Marcus Hellsten att man skulle göra sitt yttersta för att hitta fler speltillfällen än de 19 planerade. Det lyckades till slut.

Tre speldatum tillkommer: onsdag 25 mars, tisdag 7 april och måndag 13 april.

”Faust i Gasklockan” är den förmodligen största teatersatsningen i Gävles historia, i ett samarbete mellan Folkteatern, Gävle symfoniorkester, Skottes Musikteater och Gasklockorna, och i regi av Peter Oskarson.

Den spelas som ett vandringsdrama där publiken förflyttar sig mellan olika byggnader. ”Faust i Gasklockan” mottogs med närmast extatiska recensioner som talade om överdåd, scenisk fest och trolleri.

Biljetterna till de tre extraföreställningar släpps i morgon torsdag 19 mars, klockan 12.